Real Madrid mot Liverpool i tall

Liverpool har kommet best utav det når de to finalistene har møttes tidligere, men Real Madrid har en imponerende statistikk i Champions League

19. mai 2018 kl 13.10 Johannes Steen

Lørdag neste helg møter Jürgen Klopp og Liverpool Zinedine Zidane og Real Madrid i det som er den største kampen Europeiske klubblag kan spille. Liverpoolfc.com har lagt fram noen av de viktigste tallene før finalen skal sparkes i gang.

Til tross for å være to lag med tradisjoner i Europa har lagene gjennom sin historie kun møttes fem ganger tidligere. Da har Liverpool vunnet tre, mens Real Madrid har vunnet to.

Første gang kom i 1981, da også i finalen i Mesterligaen. Bob Paisleys Liverpool vant da 1-0 etter et sent mål av venstreback Alan Kennedy.

Neste gang var ikke før i 08/09 i åttendedelsfinalen av Champions League. I første kamp på Santiago Bernabeu gav en heading av Yossi Benayoun 0-1-seier, mens man vant imponerende 4-0 på Anfield.

Neste møte var ikke like positivt for de røde. Da møttes man i gruppespillet av samme turnering i 14/15. Med 0-3 på Anfield og 1-0 på Santiago Bernabeu var Rodgers gutter for svake i møte med de hvitkledde.

Meritter

Liverpool er blant de mestvinnende Europacup-lagene, men Real madrid er det laget som klart har vunnet flest i turneringen.

Finaler totalt

Real Madrid – 15
Liverpool – 7

Finaler vunnet

Real Madrid – 12
Liverpool – 5

Manager-duellen

Jürgen klopp og Zinedine Zidane har aldri møttes(dobbeltsjekk), og Zidane har aldri møtt Liverpool. Klopp har derimot møtt Real Madrid ved seks anledninger som Dortumund-manager. Hele fire av disse kom i 13/13-sesongen.

Lagene spilte mot hverandre i gruppespillet, der Klopps menn tok fire poeng over de to kampene. Deretter møttes de i semifinalen, hvor Dortumund trakk det lengste strået med en 4-3-seier sammenlagt.

Historie i Kiev

Real Madrid – fire kamper: Vunnet én, to uavgjorte og ett tap

De regjerende mestrene har spilt mot Dynamo Kiev ved fire anledninger. Den første tapte de i 98/99, men vant 2-1 året etter, inkludert en mål fra Fernando Morientes, som senere skulle gå til Liverpool. Deretter spilte man 2-2 i både 2004 og 2006.

Liverpool - To kamper: Én sier, én uavgjort

Med scoringer av Danny Murphy og Steven Gerrard vant Liverpool mot det ukrainske storlaget i Champion League-gruppespillet i 01/02. Den gangen ledet assistent Phil Thompson laget da Gerard Houllier måtte stå over av helsemessige årsaker.

Man spilte også en kvalifiseringskamp til Champions League i Kiev i 2006. Da spilte man mot israelske Maccabi Haifa i en kamp som ble flyttet til Ukraina på grunn av sikkerhetssituasjonen i Israel. De røde gjorde jobben, og kom hele veien til finalen i Athen.

Årets Champions League i tall

Seire

Real Madrid – 8
Liverpool – 7

Mål scoret

Real Madrid – 30
Liverpool – 40

Toppscorer

Real Madrid – Cristiano Ronaldo (15)
Liverpool – Roberto Firmino/Mohamed Salah (10)

Flest Assists

Real Madrid – Dani Carvajal (3)
Liverpool – James Milner (9)

Flest sjanser skapt

Real Madrid – Toni Kroos (24)
Liverpool – Mohamed Salah (27)

Skudd på mål

Real Madrid – 84
Liverpool – 89

Pasningssikkerhet

Real Madrid – 88.6 %
Liverpool – 81.4 %

Innsluppede mål

Real Madrid – 15
Liverpool – 13

Clean sheets

Real Madrid – 3
Liverpool – 6

Skudd på mål i mot

Real Madrid – 53
Liverpool – 38

Vellykkede taklinger

Real Madrid – 144 (64.3 %)
Liverpool – 133 (61.9 %)

Dueller vunnet

Real Madrid – 619 (52.6 %)
Liverpool – 684 (49.5 %)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]