Gir samholdet æren for suksessen

Kaptein Jordan Henderson kan bli ikonisk ved å løfte trofeet neste lørdag, men sier det aldri har handlet om ham.

19. mai 2018 kl 11.24 Johannes Steen

Neste lørdag møter Jordan Henderson og Liverpool Real Madrid i finalen i Champions League, noe som uten tvil vil være kapteinens største kamp som fotballspiller.

Det betyr så mye for spillerne, for meg, for manageren og for alle. Du kan se hvor mye det betyr for oss når vi spiller fotball. Du har også sett hvor mye det betyr for oss utenfor banen, hvordan vi feiret med fansen i Roma etter å ha kommet til finalen, sier han til UEFA.

Henderson tror grunnen til lagets suksess skyldes hvor nære lagkameratene står hverandre.

– Vi er en gruppe som står hverandre nært og jeg tror det kan sees på banen. Jeg tror det er viktig dersom du ønsker å nå langt og være suksessfull.

Man må være nære både på og av banen, og jeg tror helt klart vi er det. Det er en spesiell gruppe med spillere. Nå må vi bare kjøre på og vinne trofeer.

Tenker ikke på å løfte trofeet

Når man er kaptein for et lag i finalen av Champions League er det lett å drømme om øyeblikket man løfter den store pokalen over hodet for første gang. Jordan Henderson nekter å tenke på dette ennå. Han mener laget er det viktigste uansett.

– Det handler ikke om meg som løfter trofeeet, det er det siste jeg tenker på. Jeg tenker kun på laget og vinne trofeet for dem, for fansen og klubben. Det er det viktigste.

– Alle komme til å løfte trofeet. Det handler ikke om meg eller noen andre, men oss som kan vinne et trofé som et lag. Jeg tror det virkelig kan være starten på noe stort for oss som en gruppe.

Hyller manageren

Dette er den første sesongen tilbake i Champions League siden Jürgen Klopp kom inn i klubben, og Henderson gir tyskeren æren for at man allerede har klart å nå en finale.

Han har en massiv innflytelse. Fra da han kom inn i klubben, fram til dit klubben er nå, er forskjellen enorm. Ikke bare på spillergruppen, men hele klubben, fansen, alt har bare blitt løftet til et nytt nivå, forteller 27-åringen.

I kampene kan man alltid se en ekstremt lidenskapelig Klopp på sidelinjen, og Henderson forteller at det ikke er noe unntak hver dag på trening.

Han presser oss hele tiden til å forbedre oss selv som spillere, holder oss alltid på tå hev og vil at vi skal gjøre det bedre, men som spillere er vi beæret av å spille for en manager som han.

Forhåpentligvis kan vi lære mer og mer av han gjennom årene og bli en veldig suksessfullt lag sammen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]