– Jeg ville fått sparken uansett

Brendan Rodgers om nesten-sesongen, da han fikk sparken i Liverpool og sin nye manager-rival Steven Gerrard.

18. mai 2018 kl 23.56 Johannes Steen

I et eksklusivt intervju med The Times åpner tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers opp om da han fikk sparken i Liverpool under 15/16-sesongen. Han forteller også om vanskelighetene da han vraket Steven Gerrard i viktige kamper på tampen av sin Liverpool-karrière.

I 13/14 ledet Brendan Rodgers laget gjennom sesongen hvor laget, anført av Luis Suarez og Daniel Sturridge, nesten klarte å hente hjem klubbens første seriegull siden 1990. Rodgers tror ikke en tittel ville gjort noen forskjell på om han hadde fått sparken.

– Jeg ville helt sikkert fortsatt fått sparken. Du trenger bare å se på alle bevisene over alt. Ikke i moderne fotball. Ikke i den nye fotballen.

– Den lille tingen her betyr at verden har endret seg, sier han og peker på en mobiltelefon på bordet.

– Ingen vil vente på noe. På slutten av sesongen signerte jeg en fireårs-avtale. Jeg skulle bli den ene, den som skulle ta klubben videre. 18 måneder senere var det over.

– Var vanskelig å vrake Gerrard

Rodgers insisterer på at til tross for vanskelighetene har han fortsatt et godt forhold til Steven Gerrard, som nå har tatt over manager-rollen hos rivalen Rangers.

– Det er flott at han har tatt steget, og at han føler at Rangers er klubben. Utfordringen med å takle forventningene der er hva han ønsker.

Noen ganger liker ikke spillere ærlighet fordi det skader stoltheten deres, men Stevie var ikke en av de. Han forstod. Han var tøff.Brendan Rodgers

Da Rodgers i Gerrards siste sesong vraket sin kaptein i flere viktige kamper, ble det mer spenning mellom de to. Det var tydelig at Gerrard var misfornøyd, og det har Brendan Rodgers forståelse for.

– Når du har noen på slutten av sin karriere, og jeg hadde Jamie Carragher også, er det vanskelig. Stevie var 32, England-kaptein, men rollen hans begynte å endre seg litt. Han var er vital del av laget, men jeg kan ikke endre naturen. Stevie var alltid eksemplarisk når det kom til profesjonalitet. Det var aldri unntak.

– Jeg vil alltid være ærlig med dem. Noen ganger liker ikke spillere ærlighet fordi det skader stoltheten deres, men Stevie var ikke en av de. Han forstod. Han var tøff.

Tok for store steg på kort tid

Rodgers ble også spurt om den famøse kampen der kaptein Steven Gerrard skled mot Chelsea, og serverte Demba Ba et mål som ble fatalt i jakten på Premier League-trofeet i nesten-sesongen 13/14.

"Jeg merket en overdreven selvtillitt i Brendans pep-talks. Vi spilte oss inn i Chelseas hender", skrev Gerrard i sin selvbiografi. Rodgers kjenner seg ikke igjen i Gerrards beskrivelser.

– Jeg tror ikke jeg var mer eller mindre selvsikker. Vi hadde vunnet 11 på rad. Du ønsker gå inn med selvtillitt.

– I Chelsea-kampen spilte vi virkelig godt, men det var bare uheldig (at Gerrard skled) at det skjedde rett før pause. Vi kunne ha spilt uavgjort, men de scoret igjen på slutten. Det var ikke presset eller noe sånt. De siste 14 kampene vant vi 12, spilt en uavgjort, og tapte en.

Rodgers tror klubben tok for store steg på kort tid i hans tid som manager.

Liverpool-supprtere legger mye stolthet i det laget, den fotballen vi spilte, hvor nære vi kom tittelten fra en 8.-plass da jeg kom inn. Vi bevegde oss sannsynligvis for fort. Det skapte forventninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]