Vil ikke forandre på noe i finalen

Jürgen Klopp snakker om hvordan laget skal gå inn i kampen mot Real Madrid.

20. mai 2018 kl 10.22 Johannes Steen

Liverpool har denne sesongen satt rekord i Champions League med sine 46 mål, og Jürgen Klopp forteller at han ikke vil endre på den offensive spillestilen mot de regjerende Europamesterne Real Madrid i finalen.

– Hvis jeg spør guttene hva de ønsker å gjøre i denne kampen, vil de si "det vi alltid har gjort". Jeg er veldig sikker på at det ville vært svaret, sier Liverpools manager.

Han mener laget vil være tjent med å tenke på sitt eget spill framfor å fokusere på motstanderen.

– I fotball må du alltid prøve å hindre motstanderens kvaliteter, men du må også bringe fram dine egne. Om vi bare skulle tenke på å ødelegge deres spill, ville det bli ganske vanskelig.

– Det er ikke det at vi drar dit, løper som gale og ikke har noe anelse om hvordan vi skal forsvare oss. Det vil ikke bli sånn. Men vi vil spille vår fotball og forhåpentligvis på vårt høyeste nivå.

Ingen reprise fra 2016

For to år siden tapte Liverpool finalen i Europa League mot Sevilla, men Klopp sier utgangspunkt er helt annerledes i år.

– Vi var uheldig i den finalen. Vi scoret ikke så mye vi burde i første omgang og vi fikk ikke straffe.

Lørdag kom troppen hjem fra en firedagers treningsleir i Spania. I 2016 hadde man to dager mellom siste seriekamp og finalen.

– I andreomgangen (i 2016) var beina våre ferdige, denne gangen vil de være fine. Det betyr mye å ha to uker til å forberede seg til kampen, slår tyskeren fast.

Føler seg ikke som underdog

Real Madrid, som jakter sin tredje strake tittel, er ansett som favoritter i kampen, men det er ikke et problem for Klopp.

– Det har vært tre dominerende klubber de siste årene - Madrid, Barcelona, Bayern. Vi møter en av de i fianalen, så hvem skal være favoritten? Jeg har null problem med situasjonen. Det er ikke det at jeg vil være en underdog, jeg føler meg ikke som en underdog.

– Men ja, de er favoritter. De vet alt. De kunne skrevet et f*** skript for finalen fordi de har opplevd det fire ganger de siste fem årene. Det har vi ikke noe problem med. Vi vil spille og vinne en fotballkamp.

Klopp tror at det kan stå på hvem som er mest motiverte til å vinne.

– Det vil bli en test. Hva gir mest motivasjon av å ville vinne tre på rad eller å vinne for første gang på flere år?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]