Nå blir det klart om Liverpool skal straffes

I verste fall må Liverpool spille en Champions League-kamp for tomme tribuner, men det virker lite sannsynlig.

31. mai 2018 kl 08.34 Arild Skjæveland

Liverpool FC er anklaget for fire regelbrudd i kvartfinalen mot Manchester City i april. To av dem er for velkomsten spillerbussen til Pep Guardiolas menn fikk.

James Ducker i The Telegraph rapporterer at Liverpool risikerer å måtte spille en Champions League-kamp bak lukkede dører neste sesong. Manchester City skal fortsatt være misfornøyd med hvordan Merseyside Police håndterte den saken, og at ingen er arrestert.

LFC var raskt ute og fordømte angrepet, og beklaget seg før avspark i kvartfinalen. Det mest sannsynlige utfallet virker å være en bot og advarsel – men i verste fall må første gruppespillkamp på Anfield spilles uten supportere neste sesong.

Anklager fra Roma-kampen

En annen sak som skal opp er Roma-kampen på Anfield. Her er det fire anklager mot klubben. Fyrverkeri, kasting av objekter og dårlig oppførsel fra publikum.

Saken skal opp foran kontroll, etikk og disiplinærkomitéen i Nyom torsdag formiddag.

Komiteen består av leder Dr Thomas Partl fra Østerrike, og ni medlemmer fra ni ulike land. Jaques Antenen (Sveits), Sandor Berzi (Ungarn), Tomas Gea (Andorra), Kepa Larumbe (Spania), Joao Leal (Portugal), Hans Lorenz (Tyskland), Rudolf Repka (Tsjekkia), Jim Stjerne Hansen (Danmark) og Joel Wolff (Luxemburg).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]