– Ingen forventet at vi skulle komme hit, men her er vi fordi vi er Liverpool

Klopp sier at det ligger i klubbens DNA å «jakte på de store tingene».

25. mai 2018 kl 20.10 Marius Rabben

For ett år siden kunne Liverpool-fansen feire en sikret topp-fire-plass i siste ligarunde, etter en sesong uten europacup. Omtrent samtidig jublet Real Madrid for triumf i Champions League – for andre sesong på rad.

Og nå telles timene nervøst ned til finaleavspark mot nettopp den spanske gigantklubben i Kiev.

Hvor mye vil kongehvites rike erfaring i turneringen bety for lørdagens oppgjør?

– Ikke et problem

– Hvordan kan jeg vite det? Jeg har aldri hatt to Champions League-finaler på rad, var Klopps umiddelbare svar under finale-pressekonferansen fredag.

– Erfaring er veldig viktig. Jeg er ganske sikker på at Real vil være mer trygge i sekundet før avspark. Men det er ikke et problem, for kampen ender ikke etter ett sekund.

Liverpool-manageren og analyseteamet har naturlig nok studert Madrid-laget nøye siden ligaavslutningen.

– Vi har hatt to uker til å forberede oss. Alt er tydelig når du analyserer, og når de møter forskjellige lag, tenker du «wow, skikkelig sterkt lag». Men de har ikke spilt mot oss. Det er en annen del av sannheten, og vi er Liverpool, sier Klopp, og fortsetter:

– Eksepsjonell vei til finalen

– Vi er en veldig bra fotballklubb. Og denne klubben har også i DNA-et sitt å gå for de virkelig store tingene. Ingen forventet at vi skulle være her, men det er vi fordi vi er Liverpool, og fordi vi har hatt de kampene vi har hatt i Champions League.

– Den mest eksepsjonelle veien til finalen, med flest scoringer noensinne. Jeg kan ikke tro at det er sant, men dette er oss. Vi har scoret flest mål, vi har hatt eksepsjonelle resultater på bortebane, på hjemmebane, alt sånt.

– Erfaringen de har, er en stor fordel, definitivt, når det gjelder å føle seg mer selvsikker. Men i selve kampen hjelper ikke erfaringen alltid. Vi må sørge for at det blir så vanskelig som mulig for dem. Det er vanskelig nok for oss, men det er selvsagt planen, forteller Klopp.

– Vi kan ikke forsøke å kjempe på deres nivå, men i fotball handler taktikken om å få motstanderen til ditt nivå; når de er på ditt nivå, kan du beseire dem. Det er vanskelig, men det er verdt et forsøk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]