Klopps reaksjon på Gerrard-ansettelsen

Manageren støtter Liverpool-legenden fullt ut i valget om å reise nordover.

4. mai 2018 kl 17.59 Marius Rabben

De rødes profilerte U18-trener forlater klubben om få uker til fordel for Rangers i Skottland. Der tar scouseren fatt opp oppgaven som manager fra 1. juni.

– Hvis Stevie synes dette er riktig øyeblikk, er jeg sikker på at det er riktig øyeblikk. Hvis han tror han er klar, så er han klar, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Rangers er en storklubb som fortsatt befinner seg i en litt tøff periode, men situasjonen er langt bedre enn for noen få år siden. Dette kan passe veldig bra, legger han til.

Tror ansettelsen bekymrer Glasgow-rivalen

Gerrard uttalte selv på fredagens pressekonferanse at han ikke ser på den knappe manager-erfaringen sin som et problem. I Glasgow blir han rivalen til tidligere røde Brendan Rodgers i Celtic.

– Jeg kan ganske sikker på at Celtic-supporterne ikke tenker: «Takk Gud, Steven Gerrard.» De tenker: «Wow, Steven Gerrard!» Det kan alltids være et tegn, forteller Klopp videre.

Gerrard har én sesong bak seg i trenerrollen, etter tidligere å ha jobbet noen måneder i en mer fri rolle som rådgiver og spillerutvikler på Liverpool-akademiet. I tillegg til juniorlaget har 37-åringen hatt hovedansvaret for U19 i UEFA Youth League denne sesongen.

Mye læring i vente

– Stevie er en av de beste midtbanespillerne noensinne. Nå ønsker han å bli manager. Han har lidenskapen for fotball og kunnskapen om fotball. Resten skal læres; jeg er sikker på at han har lært mye gjennom det siste året.

– Jeg er veldig glad for at han får muligheten, sier Klopp.

Gerrard er enig med Rangers om en fireårsavtale, og får med seg Gary McAllister som assistent.

Ifølge Liverpool Echo-journalist James Pearce blir også Michael Beale fra Liverpool-akademiet med i støtteapparatet til Rangers.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]