Liverpool nestfavoritt i PL 2018/19

Ifølge de engelske bookmakerne er de røde fra Anfield det laget som har best sjanse til å fravriste Manchester City ligagullet neste sesong.

14. mai 2018 kl 17.21 Torbjørn Flatin

Manchester City sanket smått utrolige 100 poeng i årets sesong, og hva som ble et rekordår for de lyseblå. Ikke uventet får du lavest odds hvis du nå skulle ønske å satse på City som ligavinner også til neste sesong.

Du vil ikke få mer enn i underkant av to (ca 1.70) ved å satse sparepengene på Manchester City, ut fra et utvalg med engelske bookmakere.


Antatt sølvvinner

Jürgen Klopp har hatt en ny solid sesong i ligaen, med 75 poeng og 4.plass, mot 76 poeng i 2016/17 hvor Liverpool ikke hadde belastningen med spill i Europa. I tillegg har Mohamed Salah & Co tatt seg helt til finalen i årets Champions League.

Den positive trenden på Anfield har gjort at bookmakerne «bare» gir deg tilbake ca. fem ganger innsatsen hvis du spiller på Liverpool som ligamestere neste sesong. Oddsen ligger mellom fire og seks.


London-lagene sakker akterut

Manchester United ligger hakket under Liverpool angående troverdighet, hvor du får minimum utbetalt seks og inntil i overkant av sju igjen av innsatsen. Bookmakerne har altså pr. i dag litt mer tro på at Liverpool neste sesong får en bedre ligasesong enn United.

Deretter føler London-klubbene, i rekkefølgen Chelsea, Tottenham og Arsenal. Chelsea ligger gjerne akkurat over ti med Tottenham gjerne like etter med 11-12. Arsenal, som i år ble en klar sekser av topp seks lagene, er nede på 25, selv om det er noen som har odds rundt 20. Trolig i påvente av hva som skjer på managersiden i klubben.


Nedrykkstippet

Bookmakerne virker ikke å ha noen tro på at topp seks dominansen skal bli rokket ved. Everton som mester til neste sesong gir deg uten problem 200 ganger igjen innsatsen, og da maner man de blå på Merseyside tross alt vil være best av resten.

Leicester er ikke langt etter, mens Wolverhampton spås en god første sesong etter å ha rykket opp som mestere i Championship, og er sammen med West Ham og Southampton inne på øvre halvdel av tabellen.

I neste sveip er Burnley, Newcastle og Crystal Palace, mens Bournemouth, Watford og Brighton spås et år med involvering i bunnstriden. Huddersfield og Cardiff er nedrykkstippet, trolig sammen med det laget som kommer opp etter playoff.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]