FINALEKLAR:  Andy Robertson forbereder seg til sin største kamp i karrieren.

– Problemet med Real Madrid er at alle er fantastiske spillere

Andy Robertson ser frem mot sin største kamp i karrieren.

I slutten av juli måned i fjor la Liverpool åtte millioner pund på bordet, og sikret seg Andy Robertson fra Hull City som hadde rykket ned fra Premier League. Skotten forteller at han var nervøs før det første møtet med manageren.

– Når du møter en ny manager er du nervøs, og denne gang var jeg enda mer nervøs fordi manageren vår er verdenskjent. Men han ga meg en klem, og fikk meg til å slappe av fra første dag. Han ønsker virkelig å bli kjent med deg, så vi hadde en prat der vi fortalte om oss selv. Begge har måttet kjempe for alt. Han likte historien min, og det har hjulpet, sier Robertson i et eksklusivt intervju med The Guardian

Lite spilletid i starten

I første halvdel av sesongen spilte skotten lite – men det har tatt av i den andre halvdelen. Han spilte kun tre av de første 12 kampene, og ofte var det slik at han ikke var i troppen.

– Noen tvilte på meg, men jeg spilte ganske bra og jeg tror supporterne likte meg. Problemet mitt var at Alberto Moreno spilte veldig bra. Det var frustrerende, men jeg måtte bare sitte og vente. Manageren sa at vi hadde James Milner på benken, og han er så allsidig. Han sa jeg måtte lære meg å spille slik laget spiller, og forbedre meg defensivt, sier Robertson.

Årets lag-kandidat

Flere eksperter hadde 24-åringen på årets lag i Premier League. En som i utgangspunktet var skeptisk er Sky Sports-ekspert Gary Neville. Etter siste serierunde hadde han Liverpool-backen som sin venstreback på årets lag.

– Han er en god ekspert, og det at jeg har kommet med på hans årets lag betyr at han må ha ombestemt seg, sier Robertson når han får spørsmål om akkurat Gary Neville.

Vanskelig å tenke på annet enn finalen

På lørdag skal Robertson spille sin største kamp i karrieren. Det blir ikke mye større enn å møte Real Madrid i en Champions League-finale.

– Det er vrient å ikke tenke på det. Du ligger i sengen og tenker «tenk om…». Alle er nervøse før disse kampene, men det handler om å bruke nervene på riktig måte. Noen viker unna, mens andre bruker nervene på en positiv måte, sier han.

– Mot City på Anfield var alle 11 klare for det presset. I den andre kampen viste vi en side av spillet vårt som vi ikke alltid har klart å vise. Etter den verste tenkelige starten forsvarte vi oss veldig bra og ga dem ingen sjanse.

– Det er en stor utfordring, men problemet med Real Madrid er at alle er fantastiske spillere. Dersom du fokuserer på Ronaldo vil noen andre dukke opp. Men vi vil ha en kampplan, og se på alle deresstyrker og svakheter.

HAR STORSPILT:  Andy Robertson har vært glimrende for Liverpool etter at han fikk plassen.
Del

Andy Robertson

01.07.2018 10:22

– Jeg vet hvor stolte folk er av hva jeg har oppnådd

For fem år siden spilte Andy Robertson mot Berwick Rangers, Montrose, Peterhead og Annan. Forrige sesong var han med på å slå Porto, Manchester City og Roma på veien til Champions League-finalen.

16.06.2018 12:46

Van Dijk tipset speiderne om Robertson i Celtic

Liverpools stjernestopper er en beundrer av Andy Robertson.

24.05.2018 14:41

Har med seg 26 familiemedlemmer til Kiev

Liverpool har satt opp eget fly for spillernes familier.

Real Madrid

31.05.2018 13:08

Zidane gir seg etter Champions League-triumfen

Franskmannen gir seg som Real Madrid-manager etter seieren i Kiev.

26.05.2018 23:28

Spillerbørsen: En finale med hjerteskjærende øyeblikk

Det var mange tårer etter finaletapet. Man kan ikke annet enn å føle med Loris Karius og Mohamed Salah.

25.05.2018 21:57

Sterkeste kamptroppen på ukevis

Den røde skadesituasjonen er oppløftende, mens Real Madrid er fulltallig.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+
21.10.2018 kl 09:00

Bli med å støtte TV-aksjonen!

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte TV-aksjonen NRK 2018. Pengene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende

+
21.10.2018 kl 07:48

Liverpool har aldri startet bedre i Premier League

Tre nye poeng, og buret rent igjen. Liverpool har fått en historisk god start på denne ligasesongen.

+