– Problemet med Real Madrid er at alle er fantastiske spillere

Andy Robertson ser frem mot sin største kamp i karrieren.

21. mai 2018 kl 17.00 Arild Skjæveland

I slutten av juli måned i fjor la Liverpool åtte millioner pund på bordet, og sikret seg Andy Robertson fra Hull City som hadde rykket ned fra Premier League. Skotten forteller at han var nervøs før det første møtet med manageren.

– Når du møter en ny manager er du nervøs, og denne gang var jeg enda mer nervøs fordi manageren vår er verdenskjent. Men han ga meg en klem, og fikk meg til å slappe av fra første dag. Han ønsker virkelig å bli kjent med deg, så vi hadde en prat der vi fortalte om oss selv. Begge har måttet kjempe for alt. Han likte historien min, og det har hjulpet, sier Robertson i et eksklusivt intervju med The Guardian.

Lite spilletid i starten

I første halvdel av sesongen spilte skotten lite – men det har tatt av i den andre halvdelen. Han spilte kun tre av de første 12 kampene, og ofte var det slik at han ikke var i troppen.

– Noen tvilte på meg, men jeg spilte ganske bra og jeg tror supporterne likte meg. Problemet mitt var at Alberto Moreno spilte veldig bra. Det var frustrerende, men jeg måtte bare sitte og vente. Manageren sa at vi hadde James Milner på benken, og han er så allsidig. Han sa jeg måtte lære meg å spille slik laget spiller, og forbedre meg defensivt, sier Robertson.

Årets lag-kandidat

Flere eksperter hadde 24-åringen på årets lag i Premier League. En som i utgangspunktet var skeptisk er Sky Sports-ekspert Gary Neville. Etter siste serierunde hadde han Liverpool-backen som sin venstreback på årets lag.

– Han er en god ekspert, og det at jeg har kommet med på hans årets lag betyr at han må ha ombestemt seg, sier Robertson når han får spørsmål om akkurat Gary Neville.

Vanskelig å tenke på annet enn finalen

På lørdag skal Robertson spille sin største kamp i karrieren. Det blir ikke mye større enn å møte Real Madrid i en Champions League-finale.

– Det er vrient å ikke tenke på det. Du ligger i sengen og tenker «tenk om…». Alle er nervøse før disse kampene, men det handler om å bruke nervene på riktig måte. Noen viker unna, mens andre bruker nervene på en positiv måte, sier han.

– Mot City på Anfield var alle 11 klare for det presset. I den andre kampen viste vi en side av spillet vårt som vi ikke alltid har klart å vise. Etter den verste tenkelige starten forsvarte vi oss veldig bra og ga dem ingen sjanse.

– Det er en stor utfordring, men problemet med Real Madrid er at alle er fantastiske spillere. Dersom du fokuserer på Ronaldo vil noen andre dukke opp. Men vi vil ha en kampplan, og se på alle deresstyrker og svakheter.

HAR STORSPILT:
HAR STORSPILT:  Andy Robertson har vært glimrende for Liverpool etter at han fikk plassen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]