Real Madrid med vanvittig finale-statistikk

Liverpool er det eneste laget som har klart å slå Real Madrid i en CL-finale de siste 54 årene.

16. mai 2018 kl 18.38 Johannes Steen

Siden Champions League (tidligere kalt serievinnercupen) ble opprettet sesongen 1955-56 har Real Madrid med sine 12 seire vært det laget som har vunnet turneringen klart flest ganger. Tre av disse har kommet på de fire siste sesongene, senest ifjor da de feiet over Juventus med 4-1. I år jakter Los Blancos sin tredje strake tittel

Ikke bare har klubben vunnet turneringen mange ganger, men har også en særdeles sterk statistikk i finalene. Kun tre ganger har de vært tapende finalist i europas gjeveste klubbturnering.

Har hatt det vanskelig mot Liverpool

For å finne sist gang de tapte en mesterlige-finale må man helt tilbake til 1980-81-sesongen, da det var nettopp Liverpool, ledet av Bob Paisley som klarte å overliste de hvitkledde. En sen scoring av Alan Kennedy førte til rød jubel i Paris. Siden har ingen klart å nedkjempe Real Madrid i en mesterliga-finale.

Før det må man gå tilbake til 1964 for å finne sist gang Real tapte en Mesterliga-finale. Den gang mot Inter Milan i Wien.

Om man skal ta historien i betraktning har de røde en relativt god statistikk mot Real Madrid. 5 ganger har klubbene møttes i offisielle kamper, og i tre av disse har Liverpool stukket av med seieren. I tillegg til nevnte finale vant Liverpool begge kampene da lagene spilte i samme CL-gruppe i 08/09, inkludert en sterk 4-0-seier på Anfield og en 0-1-seier på Santiago Bernabéu.

Madrid-laget vant imidlertid begge kampene da lagene møttes i gruppespillet 14/15-sesongen med sifrene 0-3 og 1-0. Et for øvrig svakt gruppespill av Rodgers' menn med kun 5 poeng og tredjeplass bak Real og Basel.

MATCHVINNER:
MATCHVINNER:  Her setter venstreback Alan Kennedy vinnermålet mot Real Madrid i '81. Man kan håpe at Andy Robertson gjentar historien.

Finale-spesialisten Zidane

Siden Zinedine Zidane tok over som Real-manager i 2016 har han ledet laget i seks større finaler, hvorav han har vunnet alle. Det inkluderer intet mindre enn to Champions League-finaler, to Uefa Supercup-finaler og to seiere i Klubb-VM.

Jürgen Klopp har i sin managerkarriere også vært i 6 finaler, men har kun vunnet én, da han vant den tyske cupen med Dortmund i 2012. Siden den gangen har han tapt to tyske cupfinaler, Champions League-finale mot Bayern Munchen i 2013 og Europa League-finalen i 2016 mot Sevilla med Liverpool.

Så må bare røde fans håpe at man kan gjenta historien fra 1981.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]