Dette skriver avisene:– Slitne røde manglet gnist

Hele sesongen avhenger nå av resultatene i de to siste kampene.

7. mai 2018 kl 10.25 Einar Kvande

– Det handler ikke lenger om en finale. Liverpool har to finaler de skal spille, slår James Parce i Liverpool Echo fast.

Han mener at Liverpool har hatt stor fremgang denne sesongen, men konstaterer at sesongen til syvende og sist vil bli definert av resultatene som oppnås i de to siste kampene.

– Kampen om en plass blant topp fire blir ikke avgjort før i siste serierunde, etter at Liverpool ble slått av Chelsea på Stamford Bridge, spår Pearce.

Dermed vil ikke tankene kretse rundt Champions League-finalen den kommende uken.

– Ingen kan tenke lenger enn til søndagens liga-avslutning mot Brighton på Anfield, konstaterer Echo-journalisten.

Ingen kan tenke lenger enn til søndagens liga-avslutning mot Brighton på Anfield.James Pearce

– En kamp som kunne ha vært betydningsløs, slik at man kunne ha hvilt nøkkelspillere, blir nå isteden et oppgjør hvor mye står på spill. Det blir en følelsesladet kamp som virkelig betyr mye, før man reiser til Kiev.

Skjebnen i egne hender

Liverpool ligger fortsatt på tredjeplass i Premier League etter helgens tap på Stamford Bridge, men både Tottenham og Chelsea har en kamp mindre spilt enn Liverpool. Tottenham kan passere Liverpool på tabellen med seier i sin hengekamp, mens Chelsea vil komme opp på samme poengsum som Jürgen Klopps gutter. Liverpool har dog en mye bedre målforskjell.

– Dersom Spurs slår Newcastle og Antonio Contes menn slår Huddersfield onsdag kveld vil de røde måtte vinne over Brighton for å være garantert en plass i neste års Champions League, slår Pearce fast.

– Ideelt er det ikke. Men har Liverpool noen gang tatt den enkleste veien når de har oppnådd noe? Det er bare å forberede seg på et nytt nervedrama.

Ideelt er det ikke. Men har Liverpool noen gang tatt den enkleste veien når de har oppnådd noe?James Pearce

– I mai i fjor ble Middlesbrough feid av banen i en tilsvarende avslutningskamp på Anfield, slik at Liverpool booket sin plass blant Europas elite igjen. Nå står vi overfor et lignende scenario mot Chris Hughtons Brighton, som ligger trygt plassert midt på tabellen.

– De røde har fortsatt skjebnen i egne hender. De som vil få det mest travelt på Melwood den kommende uken er den medisinske staben og sportsvitenskapsfolkene, som skal sørge for at slitne bein får fornyet energi.

– Det så ut som tanken var tom for Liverpool-spillerne i varmen på Stamford Bridge. Spillerne virket både mentalt og fysisk slitne etter den heroiske innsatsen på Stadio Olimpico i midtuken.

– Chelsea kunne forberede seg hele uken på kampen, men klamret seg likevel fast til Olivier Girouds heading i første omgang, som ble kampens eneste scoring. Du kan ikke kritisere Liverpools innstilling eller sult. Dette var ikke spillere som ble revet med eller som mistet fokus etter feiringen i Roma. De røde ble ikke utspilt eller utkjempet. De hadde ballen mest, men manglet gnist og flyt, da de skapte få sjanser.

Tynn benk

Chelsea holdt liv i topp fire-kampen takket være Olivier Girouds heading, slår Jason Burt fast i Telegraph.

– Girouds heading senket et Liverpool i bakrus, skriver han.

Burt konstaterer at Chelsea fant en måte å stoppe Mohamed Salah på.

– Hans tidligere lagkamerat i Roma, Antonio Rudiger, ga Salah en solid klem før kampen, og ga ham ikke en tomme med rom i løpet av de 90 minuttene på banen.

– Chelsea fikk en kjærkommen seier, som plutselig gir dem en uventet mulighet til å kvalifisere seg til Champions League.

– Liverpool, som er i finalen i turneringen etter en episk semifinale, ville ha sikret seg deltakelse i neste års turnering hadde de unngått tap her. Forhåpentligvis slår de Real Madrid i finalen i Kiev den 26. mai, men de vil trolig måtte vinne hjemme mot Brighton neste søndag for å være sikret deltakelse neste år.

Burt mener at Liverpools fysiske og mentale anstrengelser i Roma, og den sterke varmen på Stamford Bridge, var faktorer som førte til tapet. Han peker også på den tynne benken som Jürgen Klopp rådet over.

– På grunn av skader virker midtbanen sårbar, og det ble også en vanskelig ettermiddag for sidebackene, Nathaniel Clyne og Andrew Robertson, som begge ble byttet ut. Robertson så veldig sliten ut etter innsatsen i Italia.

– Likevel hadde Liverpool ballen 68 prosent av tiden, og slo tidvis leir inne på Chelseas banehalvdel. Men det føltes som en bevisst taktikk fra Conte, som la laget sitt dypt for å nekte sin motstander rom, og Chelsea forsvarte seg med aggressiv disiplin. Dette ble eksemplifisert ved måten Rudiger håndterte Salah på.

Manglet oppfinnsomhet

Olivier Giroud holder Chelseas topp fire-håp i live med et seiersmål som førte til at Liverpools seiersløse kamprekke strekker seg til tre kamper, konstaterer Ian Ladyman i Daily Mail.

– Dette resultatet bør ikke overraske noen. På en varm sommerdag gikk seieren til det laget som ikke hadde vært i Roma for å spille en heseblesende Champions League-semifinale i midtuken. Mens Liverpool underholdt oss på Stadio Olimpico var Chelsea hjemme og forberedte seg til en kamp de måtte vinne for å forlenge sin Premier League-sesong. For å være ærlig, så kom dette tydelig frem, skriver Ladyman.

For Liverpool vil det føles ubehagelig. Champions League-finalisten burde ha sikret seg en plass i neste års turnering for lenge siden.Ian Ladyman

– Liverpool løp mye på Stamford Bridge, og hadde ballen mest. Men fotball er et spill som også spilles med hjernen i tillegg til med føttene, og det var her Liverpool kom til kort.

– For en gangs skyld manglet Jürgen Klopps menn oppfinnsomhet og kraft, og da sluttsignalet lød hadde Liverpool bare skapt en sjanse i løpet av den siste halvtimen. En heading over tverrliggeren på overtid fra innbytter Dominic Solanke.

– Det gjenstår å se hva dette resultatet vil bety. Chelsea er tilbake i kampen om en topp fire-plass, etter å ha virket ute av den kampen i lang tid.

– For Liverpool vil det føles ubehagelig. Champions League-finalisten burde ha sikret seg en plass i neste års turnering for lenge siden. Men etter bare tre seiere på de åtte siste ligakampene må de vinne over Brighton på søndag for å være sikre på å spille i Champions League neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]