– Stor sjanse for at Liverpool blir hovedkampen

TV 2 setter ikke opp sendeplanen for siste ligarunde før onsdag kveld.

7. mai 2018 kl 13.08 Einar Kvande

Kommende søndag, 13. mai, spilles siste ligarunde i Premier League 2017/18. Det betyr at alle kampene har avspark samtidig, klokken 16.00.

– Endelig har vi gleden av å kunne si at samtlige kamper i ligarunden blir vist direkte, enten på en av TV 2-kanalene eller på Sumo, sier Remi André Taule i TV 2 til Liverpool.no.

TV 2 ønsker selvsagt å sende de kampene som betyr mest på sine hovedkanaler, og vil derfor avvente til de fleste av midtuke-kampene denne uken er ferdigspilt før man setter opp sendeskjemaet for søndagen.

– I siste Premier League-runde viser vi altså alle kampene på Premium eller Sumo. Men vi avventer til de utsatte kampene i midtuken er spilt før vi legger sendeplanen. Den bestemmer vi trolig sent onsdag kveld, sier Taule.

– De kampene som har mest betydning vil bli vist på hovedkanalene. Da snakker vi om kamper som har betydning for hvem som kommer til Champions League og kamper som kan ha betydning for nedrykk, legger han til.

Fire av 10 blir vist på ordinær TV

Taule mener det derfor er gode sjanser for at Liverpool v Brighton kommer til å bli hovedkampen på TV 2 Sport Premium.

– Så sant Chelsea ikke taper for Huddersfield onsdag kveld er det store sjanser for at Liverpool-supporterne får se sitt lag på hovedkanalen. Selv med uavgjort i den kampen har Chelsea muligheten til å ta igjen Liverpool, og dermed er kampen på Anfield høyaktuell som hovedkamp.

– Tottenham er jo også inne i dette bildet. Spurs spiller hjemme mot Newcastle onsdag kveld. Disse midtukekampene gjør det litt vanskligere for oss å sette opp sendeplanen, og er grunnen til at vi velger å avvente. Resultatene i midtuken vil få direkte innvirkning på hvilke kamper vi setter opp på hovedkanalene, sier Taule.

TV 2 kommer til å kjøre fire av de 10 kampene på ordinær TV. Hovedkampen går altså på TV 2 Sport Premium som vanlig, mens det også blir sendt kamper direkte på TV 2 Sport Premium 2, TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sportskanalen. Resten av kampene blir vist direkte på TV 2 Sumo, hvor Taule også lover målshow.

– Vi ønsker selvsagt mest mulig drama i siste serierunde, og derfor blir også de mest betydningsfulle kampene vist på våre TV-kanaler. Akkurat nå ligger det an til at Liverpool - Brighton blir hovedkampen på TV 2 Sport Premium, men dette avhenger som sagt av resultatene onsdag. Kanskje er dette serierunden hvor Liverpool-fansen ikke ønsker at deres lag skal bli vist på våre hovedkanaler, ler Taule.

– For at det skal bli en realitet må Huddersfield slå Chelsea onsdag kveld. Det tror jeg ikke skjer, legger han til.

Studerer man oppsettet for siste ligarunde er det, foruten Liverpool v Brighton, oppgjørene Newcastle v Chelsea, Tottenham v Leicester, Southampton v Manchester City, Swansea v Stoke, Huddersfield v Arsenal og Crystal Palace v West Bromwich som er de mest interessante før man vet resultatene fra midtukens kamper. Det skal nok mye til for at fire av disse sju ikke blir vist på ordinær TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]