Trolig seedingsnivå tre for Liverpool

Det er gode muligheter for storoppgjør i Champions League-gruppespillet.

28. mai 2018 kl 09.56 Marius Rabben

Klubbsesongen i England er over, og vi ser frem mot den neste. I høst venter igjen Champions League-spill for de røde, som sikret gruppespillbilletten med fjerdeplass i Premier League.

Grunnet nye regler slipper Liverpool nemlig å måtte kvalifisere seg gjennom en playoff-runde, slik Jürgen Klopps mannskap måtte med to kamper mot Hoffenheim i fjor sommer, og kan nå bare vente på trekning 30. august.

Kunne havnet i pot 1

Det er imidlertid ikke helt bestemt hvilket seedingsnivå Liverpool får i trekningen. Med seier i Champions League-finalen ville rødtrøyene automatisk havnet blant de åtte toppklubbene på øverste seedingsnivå – i pot 1. Nederlaget sørger heller for at det er UEFA-koeffisienten nå avgjør.

Pot 1 består av mesterne i de seks øverste rangerte ligaene sammen med Champions League- og Europa League-vinneren. Pot 2 til 4 bestemmes altså ut ifra hvor høy koeffisient klubbene har. Champions League-gruppene består av fire klubber – én fra hver pot – fra forskjellige land.

Selv om det kun var Real Madrid som skaffet seg flere poeng (32) i UEFAs rangeringssystem enn Liverpool denne sesongen med 30, ligger klubben på 22. plass (opp tolv plasser) fordi i koeffisienten medregnes poengene fra de fem siste sesongene. For Liverpools del er to av dem uten europacupspill.

Mulighet for «opprykk»

Totalt står de røde nå med 62 poeng på UEFA-rankingen, som er færrest av topp-seks-lagene i Premier League. Dermed blir det mest sannsynlig pot 3 igjen for Liverpool i trekningen – slik som det var denne sesongen.

Men dersom Basel og Benfica, som begge har høyere koeffisient enn Liverpool, ryker ut i kvalifiseringsrundene i sommer, blir Klopps lag flyttet opp til pot 2, ifølge oversikten til Liverpool Echo.

Foreløpig seedingsnivå til CL-trekningen

Pot 1: Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moskva

Pot 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Benfica*, Napoli, FC Basel*, Tottenham

Pot 3: Roma, Liverpool, Schalke 04, Lyon, Monaco, FC Salzburg*, CSKA Moskva, Ludogorets Razgrad*

Pot 4: Inter Milan, Valencia, Hoffenheim – og øvrige lag som kvalifiserer seg

*Lag som må gjennom kvalifisering før gruppespillet

Har du innspill til journalisten?
[email protected]