– Vi er ikke her uten grunn, og fortjener å være her

Men Virgil van Dijk tør ikke å drømme om å løfte Champions League-pokalen helt enda.

21. mai 2018 kl 20.29 Arild Skjæveland

1. januar ble Virgil van Dijk endelig Liverpool-spiller. Etter kun 21 kamper for klubben skal han på lørdag spille i det som trolig er den største kampen en spiller kan spille på klubbnivå.

– Jeg gleder meg veldig så klart. Det er en fantastisk kamp og det blir nesten ikke større enn dette. Vi ser frem til det. Vi må nyte det, og være klare. Det er ikke en kamp så mange spillere får spilt i sine karrierer. Det å spille i en Champions League-finale med Liverpool er spesielt, og jeg kan ikke vente, sier nederlenderen, som har vært strålende siden rekordovergangen fra Southampton, til Liverpoolfc.com.

Han tør ikke å drømme om å løfte pokalen riktig enda.

– Jeg har ikke tenkt på det. Jeg er ikke en slik type som ser for langt frem i disse situasjonene. Vi må være forberedte. Det skal avgjøres etter ett oppgjør. Jeg er ikke sikker på hva de andre spillerne tenker, men personlig vil jeg nyte det, men samtidig ønsker jeg å vinne. Jeg ønsker ikke å kjenne på følelsen av å ha tapt.

Kun fem måneder på Merseyside

Virgil synes det er rart å tenke på at han kun har vært i klubben i fem måneder.

– Noen ganger glemmer jeg at jeg kun har vært her i fem måneder. Jeg tror alle rundt meg skal ha skryt for det. Støtteapparatet, spillerne, alle i klubben som hjelper meg hver dag. Det hjelper selvsagt også at familien min har funnet seg til rette også, sier han.

– Vi har en veldig fin gruppe spillere i laget, og lagånden er veldig god. Det er viktig for spillere som finner seg til rette.

Tre av de fire siste

Real Madrid har vunnet tre av de siste Champions League-titlene, og vil på lørdag prøve å vinne tre på rad.

– De har vunnet tre av de siste fire, og har så mye erfaring og kvalitet. Vi må studere dem, men det viktigste er at vi bryr oss om oss selv. Jeg har sagt det før. Vi er ikke her uten grunn. Vi fortjener å være her, sier 26-åringen.

Lagets store stjerne er Cristiano Ronaldo. I en landskamp nylig møtte Van Dijk nettopp Portugal og Ronaldo. Den ferske nederlandske kapteinen gikk av banen med 3-0 seier.

– Vi må vise det på banen også. Være modige, spille vårt spill, og gjøre tingene vi vanligvis gjør. Det skal avgjøres på én kamp, men vi må bare ha tro på oss selv og gjøre det vi er gode på.

– De er erfarne i disse kampene. De har spilt denne typen kamper de siste årene. For oss er det litt nytt, men det betyr ikke noe. Vi må bare spille vårt spill og være klare, så er alt mulig, sier den selvsikre nederlenderen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]