Peter Moore om langtidsprosjektet Liverpool FC

Daglig leder Peter Moore forteller om hvorfor Europa-suksess kan være avgjørende for en ny storhetstid for Liverpool FC.

16. mai 2018 kl 20.32 Johannes Steen

I et intervju med magasinet FCbusinesssnakker Liverpools daglige leder Peter Moore om langtidsplanen som bygger fundamenter for Liverpools nåværende og fremtidige suksess.

Som klubb har vi nå anledningen til å tenke at vi er på vei mot noe spesielt, sier Moore.

Klubben har nå kvalifisert seg for Champions League for andre sesong på rad, noe som ikke har skjedd siden 08/09-sesongen. Og ikke minst har man for første gang siden 2007 nådd en finale samme turnering.

Moore forteller at dette er en del av en langtidsplan som skal plassere klubben tilbake i Europas elite, hvor den hører hjemme.

Å nå finalen i Kiev sementerer oss fast der vi hører hjemme.Peter Moore

Vi har en bredere langtids-strategi for å bygge en plattform for suskess med en manager som er enestående i verdensfotballen når det kommer til lederevner, og vi har en spennede spillerstall som spiller en underholdende form for fotball som selv nøytrale nyter å se på.

Håper på ny storhetstid

Lederen med bakgrunn fra Microsoft og EA Sports understreker hvor viktig europeisk suksess er i dagens fotball, finansielt og kommersielt.

I dagens fotball-bussiness er det å være suksessfull i Europa en utrolig viktig del av vår plan for å bygge et robust fundament for å bli en klubb som kan konkurrere på alle nivå med hvilken som helst klubb i verden.'

Det er nå 13 år siden sist Liverpool vant Champions Leage. Moore forteller at de er stolte over arven til klubben med fem Europa-titler, men mener det nå er alt for lenge siden sist.

– Vi trenger at arven vår matcher med vår robusthet og prestasjoner på banen. Å nå finalen i Kiev sementerer oss fast der vi hører hjemme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]