Hendo advarer mot farlig utgangspunkt

Jordan Henderson vet at ett poeng mot Brighton er nok til å sikre Champions League-spill neste sesong, men mener det vil være farlig for Liverpool å spille for å få poengdeling.

11. mai 2018 kl 10.39 Einar Kvande

Jordan Henderson er tydelig på at Liverpool må gå ut på banen for å vinne kampen mot Brighton på søndag. Liverpool-kapteinen ser på situasjonen som uendret, selv om Chelsea bare klarte uavgjort mot Huddersfield onsdag kveld, noe som betyr at Liverpool vil være sikret en topp fire-plassering med et tilsvarende resultat mot Brighton forutsatt at Chelsea ikke slår Newcastle med 16 mål.

– Jeg mener vi fortsatt må gå for å vinne kampen. Uavgjort vil trolig være nok, men vi kan definitivt ikke tenke slik, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

– Vi spiller på Anfield, og da må vi gå ut på banen og fokusere på å vinne kampen. Vi må spille slik vi har spilt på Anfield i det siste, og gi alt. Jeg er sikker på at stemningen blir strålende, siden det er sesongens siste kamp.

– Vi ser frem til kampen. Det er en ny viktig kamp for oss. Vi må tenke at denne kampen må vi vinne, slik vi gjør foran hver kamp.

To finaler

Sesongen er som kjent ikke over for Liverpool, selv etter at siste ligakamp er unnagjort. Det venter en Champions League-finale i Kiev om drøye to uker.

– Vi har i praksis to finaler å spille nå. Den første er på søndag, for en seier der garanterer oss Champions League-fotball neste sesong. Det betyr mye for oss som lag og klubb, så dette er helt klart en viktig kamp. Etter det får vi litt mer tid til å fokusere på den andre finalen vi skal spille, sier Liverpool-kapteinen.

– Det blir en intens kamp mot Brighton. Jeg er trygg på at vi vil prestere på den måten vi vet vi kan gjøre, og på den måten vi har gjort tidligere i sesongen. Det er viktig for oss uansett hvilken kamp det er snakk om, eller hvilket stadie i sesongen vi befinner oss på. Vi må sørge for at vi gir alt for å vinne kampen. Det er hva gode lag gjør.

– Det er ikke enkelt å kvalifisere seg for Champions League, men nå har vi sjansen til å kvalifisere oss for andre år på rad. Vi ser hvilke lag som kan bli stående utenfor turneringen, og forhåpentligvis blir vi ikke ett av dem. Vi krysser fingrene for at vi klarer det. Det vil bety enormt mye for laget.

– Klarer vi det, vil det bevise at vi fortsatt har fremgang og utvikler oss som lag, slik at vi beveger oss i riktig retning. Det er det viktigste.

– Målet for fremtiden må ikke bare være å kvalifisere seg for Champions League, men også å vinne trofeer mer jevnlig, slik at denne klubben blir suksessfull igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]