Bekreftet: Lijnders tilbake til Liverpool

Ansatt på nytt før hans gamle jobb ble besatt.

5. jun 2018 kl 18.10 Arve Vassbotten

Pep Lijnders dro fra Liverpool i januar for å bli hovedtrener i NEC Nijmegen, men der fikk han sparken etter en halv sesong, da han ikke klarte å føre klubben tilbake i æresdivisjon.

Tirsdag bekreftet Liverpool at han vil returnere til Liverpool og i en rolle som trener for førstelaget. Dermed er han tilbake i klubben allerede før hans gamle jobb ble besatt.

Flere ledige roller

Dermed er en av flere «ledige stillinger» i Klopps trenerteam på plass.

Det skal også være lite sannsynlig at Klopps assistent Zeljko Buvac vil returnere til klubben. Kanskje er det denne rollen Lijnders nå tar, men det har ikke klubben skrevet noe om.

I tillegg forlot Steven Gerrard, som har vært U18-manager, jobben for å bli manager i Rangers.

Kom i 2014

Pepijn Lijnders kom til Liverpool fra FC Porto i 2014, og overtok U16-laget på akademiet. Etterhvert ble han en del av Jürgen Klopps trenerteam, og har blitt beskrevet som «linken mellom akademiet og førstelaget». Den offisielle tittelen var spillerutvikler for førstelaget.

Klopp gjorde det også klart at han ville savne nederlenderen ved sin side da Pep dro til hjemlandet.

– Det er blandede følelser å snakke om at Pep forlater oss. Jeg er lei meg for å miste et så verdifullt medlem og strålende fyr fra trenerapparatet. Men jeg er glad for at han får en slik sjanse, og selv om jeg skulle ønske at han ble hos oss, kan vi ikke stå i veien for en slik mulighet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]