Derfor drøyer Fekir-kjøpet

Et trøblete kne kan være en av flere mulige grunner.

9. jun 2018 kl 00.14 Arild Skjæveland

Alt så ut til å være klart. Overgangssum var avtalt, medisinsk sjekk var gjennomført. Klubb og spiller var enig om en femårsavtale, og spilleren hadde til og med gjort et intervju med LFCTV. Det eneste som manglet var den offisielle bekreftelsen.

Nå kan kjøpet av Nabil Fekir stå i fare. Og grunnen er 24-åringens helse, hevder Andy Hunter i The Guardian.

Har slitt med kneet

Det spekuleres i at overgangen nå kan være i fare, på grunn av kneet til Fekir. Han mistet flere uker forrige sesong på grunn av kneproblemer, og mistet nesten hele 2015/16-sesongen. Tidligere i dag rapporterte Liverpool Echo at han hadde bestått den medisinske sjekken, men at en måtte undersøke kneet igjen. Det ble gjort, og en skal ha fått grønt lys – så det er litt uklart hvem og hva man skal tro på.

Det gjør at Liverpools planer om å sikre seg franskmannen før VM nå er i fare. Frankrike spiller sin siste oppkjøringskamp mot USA på Lyon på lørdag, og landslagssjef Didier Deschamps ønsker at alle overganger skal være i orden før det. Mandag flyr troppen til Moskva.

Økonomiske grunner?

Ifølge David Maddock i The Mirror er det trolig en forsinkelse, heller enn at overgangen er i ferd med å gå i vasken. Kanskje må Liverpool vente til etter VM for å få sin mann. Det blir også spekulert i om grunnen til at det utsettes er at Lyon vil ha overgangen med i tallene for neste sesong – men det er uklart hvilke datoer en skal forholde seg til.

Den franske sportsavisen L'Equipe spekulerer i om det kan være økonomiske grunner, knyttet opp mot spillerens agenter. De skriver videre at Barry Hunter fra LFC skal ha ankommet Lyon for å få løst problemet.

Andre har spekulert i om adlingen av Kenny Dalglish kan være en grunn. At Liverpool FC ikke vil at en slik nyhet skal komme i skyggen av en overgang.

Fekir er tiltenkt rollen som Philippe Coutinhos erstatter, og vil koste 52,8 millioner pund dersom overgangen går i orden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]