Firmino i VM:– Det er dette man drømmer om

Men Liverpool-angriperen kjenner fortsatt på frustrasjonen over tapet i Kiev.

17. jun 2018 kl 11.01 Marius Rabben

Ingen var involvert i flere Liverpool-kamper gjennom 2017/18 enn Roberto Firmino, som med 43 målpoeng – 27 scoringer og 16 assists – var lagets mest fruktbare spiller etter Mohamed Salah.

– Når jeg ser meg tilbake, har ikke denne sesongen vært dårlig personlig sett. Men jeg sitter fortsatt igjen med en dårlig smak i munnen etter Champions League-finalen, sier han, ifølge Mirror.

– Jeg mener fortsatt at vi fortjente bedre, men sånn er fotballen. Nå befinner jeg meg i VM. Og for en brasilianer er det dette man drømmer om.

– Betyr absolutt alt

Sommerens verdensmesterskap er Firminos første. Søndag kveld (kl. 20) spiller de sin åpningskamp mot Sveits.

– Jeg kan ikke sammenlikne det med å spille for klubblaget. Å vinne en tittel med Liverpool vil smake annerledes enn å vinne med Brasil, forteller angriperen.

– VM har en så stort betydning. For fansen og folkene hjemme er dette det ypperste. Det betyr absolutt alt for landet.

– DET YPPERSTE:
– DET YPPERSTE:  Firmino om VM. Her fra da han scoret i Brasils 2-0-seier over Kroatia på Anfield i en privatlandskamp i begynnelsen av måneden.

– Så tapet for Madrid vil alltid bli stående der, men dette er en ny utfordring, og jeg liker det allerede.

Feil som ikke skal gjentas

Med hele nasjonen på sine skuldre raknet det fullstendig i semifinalen på hjemmebane for fire år siden, da Tyskland pisket vekk gulldrømmen med utrolige 7–1 i Belo Horizonte.

Firmino tror dagens Brasil-tropp er bedre mentalt og mer forberedt enn i 2014.

– Ved å se lagmoralen og arbeidsviljen i gruppa, tror jeg vi kommer til å nå langt. Vi kommer alle hit med ydmykhet etter forrige VM, vel vitende om at ingenting er enkelt. Det som skjedde på hjemmebane for fire år siden står igjen som et eksempel med feil vi ikke skal etterfølge, sier han.

– Jeg er overbevist om at vi vil være blant utfordrerne, at vi er et av lagene alle vil slå, og at vi er klare for å håndtere det presset.

Skal ha det gøy med ballen

En markant forskjell fra sist er landslagstreneren, mener Firmino. 57 år gamle Tite, som ble ansatt for to år siden, har gjort noe med spillergruppa; han har fått brasilianerne til å finne seg selv igjen og den lekne spillestilen laget manglet tidligere.

– Det jeg liker, er feelingen og gleden innad i troppen, sier Firmino, som konkurrerer med Gabriel Jesus fra Manchester City om midtspissplassen.

– Brasil er et super-profesjonelt lag, men treneren har bedt oss om å ha det gøy med ballen i beina. På trening forsøker vi å av-dramatisere dette mesterskapet og bare spille på vår måte. Dette er en sport, og slik bør det være, selv om det forventes så mye av oss.

LEKENT:
LEKENT:  Neymar og Firmino viste seg frem med glimt av sambafotball på Anfield for to uker siden. – Det skal være gøy, sier Liverpool-spilleren.

– Å møte Sveits i første kamp blir ikke enkelt, men vi må spille vår fotball, være tålmodige og gjøre de tingene vi gjør bra.

Ingen «eksperimentering» denne gangen

I tillegg til Sveits kjemper Serbia, med Marko Grujic i troppen, og Costa Rica om de to øverste plassene i gruppe E.

– På banen kjenner vi hverandre og hvordan vi ønsker å spille, fortsetter Firmino.

– Beskjeden vår er at Brasil ikke er nødt til å eksperimentere med spillestilen. Hvis vi spiller slik vi kan, så kommer vi til å skape problemer for andre lag og vi kan nå langt.

Etter Sveits-kampen venter Costa Rica fredag 22. juni og Serbia onsdag 27. juni for søramerikanerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]