Flanagan blir frigitt et år før kontrakten går ut

25-åringen hadde egentlig kontrakt til sommeren 2019

11. jun 2018 kl 22.49 Arild Skjæveland

I forrige uke måtte Premier League-klubbene offentliggjøre listene med hvilke spillere som blir frigitt fra kontraktene sine når de går ut 30. juni.

På den listen sto Emre Can, en rekke unggutter, og Jon Flanagan – selv om Flanagan egentlig hadde kontrakt til juni 2019. Det rapporterer Liverpool Echo.

Ble dømt i januar

I januar ble Flanagan dømt for vold mot kjæresten, etter en episode like før jul. Han skal ha dyttet samboeren Rachael Wall mot en vegg og sparket henne – og innrømmet episoden i retten.

Han ble dømt til 12 måneder betinget fengsel – og det ble spekulert i at Liverpool FC kom til å bryte kontrakten allerede da.

Det skjedde ikke, ettersom klubben følte at de hadde et ansvar for spilleren i perioden etter en slik episode. Nå må han finne seg en ny klubb.

Linkes til Glasgow-klubbene

Backen, som har spilt 51 kamper for Liverpool, linkes nå til både Celtic og Rangers i skotsk Premier League, ifølge Sunday Post.

Flanagan hadde sin gjennombruddssesong under Brendan Rodgers i 2013/14 da klubben endte på andreplass – og hadde Steven Gerrard som sin kaptein i samme periode. De to er nå managere i hver sin klubb i Glasgow.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]