Har fått god hjelp av Milner

– Han vet hvordan ting skal gjøres, sier Trent Alexander-Arnold.

11. jun 2018 kl 09.17 Marius Rabben

Forrige gang det var fotball-VM spilte den ydmyke scouseren på Liverpools U16-lag som kaptein. Påfølgende sesong debuterte han for U18, og ble etter hvert kaptein også der, før han tok et nytt sprang opp til U23.

I oktober 2016 fikk Alexander-Arnold førstelagsdebuten i en ligacupkamp mot Tottenham på Anfield, og siden har det bare gått én vei. Nå er 19-åringen fem kamper unna 50 opptredener, og han er med i England-troppen til VM i Russland.

– Viktig med slike spillere

Selv sier stortalentet fra Melwood-området i West Derby at James Milner, en som har lagt landslagsfotballen bak seg, har vært en viktig brikke i utviklinga på de rødes A-lag.

– James har lært meg mye, forteller Alexander-Arnold, ifølge Sky Sports.

– I likhet med meg slo han også gjennom i veldig ung alder, og han er alltid der hvis jeg trenger å snakke med noen. Det er viktig å ha slike spillere rundt seg.

32-årige Milner ble sommeren 2015 hentet gratis fra Manchester City, hvor han blant annet vant ligaen, ligacupen og FA-cupen.

Spiller på sin måte

– I Liverpool er han en av spillerne som virkelig har vært suksessfulle i karrieren sin. Han vet hvordan man vinner ting og hvordan det skal gjøres. Han har vært til stor hjelp for meg denne sesongen, sier Alexander-Arnold.

– Han kommer alltid bort til meg før en storkamp og ber meg spille slik jeg pleier, og ikke endre for mye på stilen min. Det er en av tingene som virkelig har truffet meg: at jeg bare skal spille på min måte, ikke forandre noe for noen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]