– Ingen unnskyldning for å ikke komme bra i gang

Fin start og fin avslutning, men flere tøffe perioder i løpet av sesongen. Slik oppsummerer Torbjørn Flatin terminlisten til Liverpool.

14. jun 2018 kl 10.00 Arve Vassbotten

– Det er ingen unnskyldning for å ikke komme bra i gang. De fire første, og de fire siste kampene er på papiret overkommelige, sier ansvarlig redaktør i supporterklubben og redaktør for The Kopite, Torbjørn Flatin, etter å ha sett terminlisten.

Liverpool åpner sesongen hjemme mot West Ham, før det er bortemøte med Crystal Palace, hjemme mot Brighton og borte mot Leicester. På de fire siste kampene er det bortemøte med Cardiff påskeaften, Huddersfield hjemme og Newcastle borte følger, før sesongen avsluttes på Anfield mot nyopprykkede Wolverhampton.

Fredag formiddag åpner Ving salget av turpakker til alle de 19 hjemmekampene.

Tøff høst og nyttårshelg

– Det minner litt om det vi hadde for to år siden med en veldig hyggelig avslutning på papiret. Det er fint med hjemmekamp i starten, men så har vi tøffe kamper i London tidlig, som de siste årene, og en tøff nyttårshelg med Arsenal 29.12 og så Manchester City 1. januar.

Den perioden som likevel per nå ser tøffest ut er den fra 15. september til 6. oktober. Da skal det spilles to gruppespillkamper i Champions League, samtidig som Liverpool møter både Tottenham og Chelsea borte, samt Manchester City hjemme.

– Du kan ikke få i pose og sekk, og det er sikkert likt for flere, men det slår meg at med ett unntak er det en tøff kamp enten før eller etter gruppespillkampene i Champions League. Så igjen føler jeg at vi må bruke troppen før nyttår, sier Flatin.

Må være godt rustet

– Det understreker den jobben som må gjøres i sommer, for her må vi være godt rustet. Når vi har gjort unna de fire første og den første landslagspausen, så blir det et tøft program.

Han påpeker også at det etter de tre første landslagspausene vil være bortekamper for Liverpool.

Tottenham bekrefter at Liverpool vil være det første laget som spiller på deres nye arena.

– Hele superrekka til Liverpool er med i VM, og det kan være at det er endel spillere som først vil være i toppform til den kampen kommer, og den tøffe perioden. Sånn sett er det også en bra åpning der man slipper å komme inn i brutale møter med topplagene fra starten, sier Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]