Kan tjene enda mer på Champions League neste sesong

UEFA øker prispengene i Europas gjeveste klubbturnering.

6. jun 2018 kl 16.00 Marius Rabben

Klubben tjente nesten 70 millioner pund på eventyret i Champions League i 2017/18, og kan få en god del mer dersom de imponerende prestasjonene i Europa fortsetter neste sesong.

UEFA har nemlig bekreftet at det skal deles ut 2,04 milliarder euro (1,78 mrd. pund) til lagene i Champions League og UEFA Super Cup i 2018/19, ifølge Liverpool Echo. Totalsummen forrige sesong var 1,3 milliarder euro.

Med fjerdeplass i ligaen er Liverpool allerede kvalifisert for høstens gruppespill, i motsetning til da laget først måtte gjennom play-off i fjor, og tjener dermed 15,25 mill. euro bare på deltakelsen. Den summen var til sammenlikning på 12,7 mill. euro forrige sesong.

Klubbene i turneringen får også en klekkelig sum for å ta poeng gjennom gruppespillet. Én seier neste sesong vil gi 2,7 mill. euro og uavgjort betyr 900 000 euro inn.

I tillegg har de respektive summene for hvor langt ut i sluttspillet man kommer økt. Ryker man i åttedelsfinalen, får klubben 9,5 mill. euro, mens kvartfinalen gir 10,5 mill. euro. En plass i semifinalen belønnes med 12 mill. euro.

En finalist er garantert 15 millioner euro, og vinneren får 19 millioner euro.

Samtidig kommer Champions League-klubbene til å tjene store penger basert på koeffisient-rangeringen sin. Hver av de 32 kvalifiserte får et beløp av en pott på 585 mill. euro som bestemmes ut ifra prestasjonene i Europa gjennom de ti siste årene.

Av lagene som allerede er klare for gruppespillet til høsten, ligger Liverpool på 11. plass. Og dersom pengene skulle blitt delt ut på det grunnlaget i dag, ville klubben tjent 24,38 millioner euro, ifølge Echo.

UEFAs pott for premiepenger basert på tabellplasseringen er for øvrig redusert, slik at forskjellene mellom 1.– og 4.–plassen i så måte er mindre. Summen er redusert fra 507 til 292 mill. euro og splittes i to:

Den første delen handler om tabellplassering fra 2017/18, og gir Premier League-vinneren omtrent 40 prosent, andreplassen får ca. 30 prosent, tredje ca. 20 prosent og fjerde ca. 10 prosent; den andre halvdelen er basert på antall kamper klubbene spiller i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]