– Keita er en stor personlighet

Xabi Alonso tror Keita vil bli en hit på Anfield.

29. jun 2018 kl 20.10 Johannes Steen

Naby Keita gjorde tidligere denne uken sine første intervjuer som Liverpool-spiller, og vil på søndag formelt sluttføre sin overgang fra tyske RB Leizpig verdt 52,75 millioner pund.

Tidligere Liverpool-helt Xabi Alonso fikk spille to ganger mot Guineaneren da han spilte for Bayern Munchen i det som var hans siste sesong av en fantastisk karrière. Alonso fikk erfare såpass at han tror Keita vil bli en glimrende signering for Jürgen Klopp.

– Han er en stor personlighet. Han har sulten, viljen til å konkurrere, og han er en allsidig midtbanespiller, forteller spanjolen til Liverpoolfc.com.

– Han er god med ballen, han løper og dribler veldig fort med kula, men han er også en som liker å få ting til å klikke i midtbanen.

Han mener Keita må jobbe for å tilvenne seg Klopps filosofi, men tror ikke han vil ha store problemer med det, ettersom 23-åringen ifølge Alonso er en såpass komplett fotballspiller.

– Under Jürgen må du bare «Bang, Bang, Bang», og om han forstår det, vil han gjøre det bra, slår Alonso fast.

Keita kommer med et rykte på seg å være en av Europas mest dynamiske midtbanespillere. 23-åringen spilte i en rekke forskjellige midtbaneroller for RB Leipzig, men Alonso tror han er best rustet til å spille i en posisjon som reflekterer draktnummeret.

– Jeg ser på han som en åtter. Noen ganger kan han spille som en nummer seks, men jeg ser han mer for meg som en åtter bak de tre angriperne, avslutter Liverpools tidligere midtbaneelegant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]