– Jeg ønsker å være en del av dette

Naby Keita har gjort sitt første intervju som Liverpool-spiller og fikk overrakt drakten av selveste Steven Gerrard.

27. jun 2018 kl 14.01 Johannes Steen

Når du ser hvordan laget presterte forrige sesong gjør det at jeg vil gjøre det samme og være en del av dette laget. Jeg ønsker å ha en liknende sesong med de neste sesong bare enda bedre, sier han til Liverpoolfc.com

– Jeg valgte Liverpool fordi det er et lag jeg ser mye på, og jeg har også snakket mye om det med Sadio (Mané). Han fortalte meg mye om byen og klubben. Jeg snakket også med manageren som fortalte meg om prosjektet han hadde for klubben og det motiverte meg til å komme hit.

Liverpool signerte Naby Keita allerede forrige sommer, men avtalen med RB Leipzig var at spilleren først skulle spille enda en sesong i Tyskland før han kunne blir rød.

Det var ikke enkelt for meg, men jeg hadde fortsatt kontrakt med laget, og måtte fokusere på å spille for dem. Men nå er jeg her og det er et nytt steg for meg.

Keita har fulgt rødtrøyene tett siden avtalen ble gjort.

– Jeg har sett nesten hver kamp. Det gav meg motivasjon til å være med laget, og å finne min rolle i det.

– Jeg kan utvikle meg enda mer

Keita blir spurt om han ser fram til å spille bak supertrioen Salah, Firmino og Mané.

Veldig. Det blir opp til manageren om jeg skal spille bak dem, men jeg ser virkelig frem til å spille med de på dette laget. Det er et lag som kan slå ethvert lag i Europa og har masse potensiale. Jeg kan ikke vente med å spille for dette laget.

Hvilke kvaliteter håper du å bringe til liverpool?

– Først og fremst er jeg en som spiller i en defensiv rolle og vi må starte med det. Men så må jeg spille ballen fremover og hjelpe angrepet. Jeg har alltid et ønske om å vinne – Jeg er en vinnerskalle.

Keita tror han kan utvikle seg til å bli en enda bedre spiller i Liverpool.

– Jeg har helt klart forbedringspotensiale når jeg ser hvordan ting har utviklet seg her. Jeg tror at hvis jeg er modig kan jeg gjøre det samme og utvikle meg videre.

Emosjonelt møte med klubben

Keita ser fram til å jobbe med Klopp, men er klar på at det til syvende og sist avhenger av ham selv.

– Jeg ser fram til å jobbe med ham, men mye ligger uansett på meg og om jeg har motet til å ta vare på sjansene mine. Og så om jeg klarer å prestere på banen om jeg får sjansen.

– Er det en fordel å ha Mané i klubben som du kjenner fra før?

Ja, det er klart han kan hjelpe meg. Han er som familie for meg. Vi var venner i Salzburg, han var som en bror. Etter trening brukte vi å gå hjem sammen. Han var min beste venn der, og når jeg tilpasser meg her vil han være der for meg. Vi hadde åtte måneder sammen i Salzburg og jeg ser frem til å bli hans lagkamerat på nytt.

Keita spiller ikke i VM, og vil ha en lang preseason med laget.

Jeg ser frem til det. Det starter neste uke, og jeg kan ikke vente med å møte mine nye lagkamerater og komme i gang.

– Da jeg gikk inn i garderobene, tok følelsene overhånd for meg. Jeg liker fargen rød, det passer meg! Jeg tok skjorten, det er en ære å ha den og å spille for en så stor klubb.

Da jeg var ung visste jeg ikke så mye om Liverpool, men da jeg skulle hit fortalte faren min meg om historien til klubben. Da jeg var liten spilte faktisk det lokale laget mitt i Liverpooldrakter!

Fikk overrakt drakten av Gerrard

Keita er den første spilleren til å ha nummer åtte siden Steven Gerrard, og det var faktisk Gerrard selv som overrakte trøyen.

Det er et stort privilegium for meg. Det er et viktig nummer og bærer mye historie. Men viktigst for meg er at å ha dette nummeret gir meg motivasjon til å spille og følge i fotsporene til spillere som har hatt dette nummeret før meg.

– Det var en utrolig dag for meg. Han (Gerrard) gav meg nummer 8-trøyen. Da det skjedde var det en overraskelse og jeg forventet det ikke. Da han kom inn så jeg på ham og sa «wow», fordi han er en legende. Han er en som alltid viste respekt, gav alt på banen og er elsket her. Om noen som det gir deg sitt trøyenummer er det ingenting å kimse av. Det å prøve å gjøre like mye som han gjorde – det gir meg motivasjon.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget med å utvikle seg enda mer neste sesong. Jeg håper jeg kan få fansen til å smile, avslutter midtbanespilleren.

Naby Keita vil gjennomføre overgangen første juli, og vil da formelt bli Liverpool-spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]