Til salgs – dersom prisen er rett

Roma trenger ikke å selge Alisson på grunn av Financial Fair Play, men de selger om noen legger nok penger på bordet.

27. jun 2018 kl 13.08 Johannes Steen

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Liverpool har følere ute for Romas brasilianske målvakt Alisson. Hovedstadsklubbens sportsdiretktør Monchi sier keeperen kan gå for rett pris, men insisterer på at de ikke trenger å selge for å tilfredsstille Financial Fair Play-regler (FFP).

– Alle spillere har en pris. Se på Neymar og Coutinho. Hvis et tilbus på 500 millioner euro kom inn for Javier Pastore (som Roma nylig signerte fra PSG, journ.amn.) så ville han kanskje dra. Ingen klubber i verden ville sagt noe annet om en spiller, sier han ifølge LiverpoolEcho

Sportsdirektøren påker at det hittil ikke har kommet noen bud på Alisson, som også følges tett av Real Madrid, noe som skal være landslagskeeperens førstevalg. Det ryktes at Romas prisforlangende skal ligge på 70 millioner pund, en pris som skal ha kjølnet Liverpools interesse noe.

Annen situasjon enn da Salah ble solgt

I fjor sommer signerte Liverpool Mohamed Salah for 36,9 millioner pund, noe som i dag må sies å være en utrolig lav sum for den egyptiske målkongen. Det var den gang et økonomisk presset Roma som måtte selge for å tilfredsstille FFP-reglene. Ifølge Monchi er situasjonen en annen i dag, selv om klubben nylig har solgt en av sine største stjerner, Nainggolan til Inter.

– Så mye snakk om salg, men Roma har bare solgt Nainggolan, Skorupski og Tumminello, sammenliknet med åtte eller ni spillere som har kommet inn. Jeg er fornøyd med hva vi har gjort så langt, sier Monchi.

– Vi tar det med ro nå. Vi trenger ikke å bekymre oss over Financial Fair Play, noe som er en viktig faktor, og ikke alle klubber kan si det. Noen ganger glemmer vi at vi må forholde oss til de økonomiske reglene, ikke bare de sportslige.

Inntil videre antyder Monchi at de forholder seg til at Alisson forblir i klubben, men nevner likevel ikke noe lengre tidsperspektiv en sommerens treninger.

– Mine tanker er på det å vente til etter VM, og håpe for hans og Brasils skyld at det ikke kommer for fort for dem. Så kan han hvilke og komme hit og trene med sine lagkamerater, slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]