– Klopp vet hvordan han får det beste ut av oss

Mohamed Salah forteller hva han satte seg som personlig mål i fjor høst.

11. jun 2018 kl 13.33 Marius Rabben

Sesongens spiller i Premier League har snakket med L’Équipe Magazine foran VM-åpningen senere denne uka.

Det franske magasinet lurer på hvordan Salah selv vil forklare hvordan det ble utrolige 44 nettkjenninger i hans første år på Merseyside – og da spesielt med tanke på at egypteren spiller på kanten og ikke som en sentral spiss.

– Venn fra første dag

– Stilen vår hjelper. Jürgen Klopp ber meg ofte om å være «i hjertet av spillet» og ikke være langt unna motstanderens mål, sier Salah.

– Han vet hvordan han får det beste ut av angrepsspillerne sine; det er bare å se på antall mål vi scoret i Premier League og Champions League.

– Fra dag én har han ansett meg om en venn. Vi står hverandre nær, selv om han er sjefen og jeg er en spiller. Kvaliteten til lagkameratene mine, og viljen deres til å hjelpe meg med å score, har også hjulpet. Pluss at jeg jobber hardt hver dag – med et ønske om å bli bedre.

Liverpools faste angrepstrio, med Roberto Firmino og Sadio Mané i tillegg til Salah, noterte seg for 91 (!) scoringer til sammen i 2017/2018.

– Denne sesongen har vi alle scoret mange mål. Vi er ikke egoistiske, og ønsker å hjelpe hverandre, forteller Salah.

– Utenfor banen er vi venner. Vi er fornøyde sammen, legger han til.

Ville bli ligatoppscorer

Tidlig i sesongen satte Salah seg et hemmelig mål som han ikke ville gå nærmere inn på før sesongslutt.

– Nå er tiden inne for å avsløre det målet, sier L’Équipe sin reporter.

– Vel, svarer Salah etter en kort tenkepause. – Gjennom sesongen sa jeg at «jeg spiller på vingen, så jeg trenger ikke å tenke så mye på antall scoringer». Det var ikke helt sant, ler han.

– Etter ti kamper hadde Harry Kane, Sergio Agüero og jeg scoret like mange mål. Så jeg satte meg et mål om å bli toppscoreren i Premier League. Det var hemmeligheten min.

– Å oppnå det målet og bli kåret til sesongens spiller var utrolig. Det var et av de beste øyeblikkene i livet mitt.

Drogba ba Salah slå rekorden

Salah stoppet på 32 ligamål med fulltrefferen mot Brighton i siste runde. Scoringen foran The Kop sørget samtidig for at Liverpool-profilen tok rekorden som den mest flest Premier League-mål noen sinne gjennom en sesong på 38 kamper.

– Det var også utrolig, smiler Salah.

– Da jeg nådde 20 mål, snakket jeg med Didier Drogba. Han sa: «Vær så snill, slå rekorden!» Jeg responderte med latter: «No worries, det skal jeg!» Og jeg klarte det.

– Jeg tenkte for meg selv at jeg har mange kamper igjen å klare det på før sesongslutt, så jeg kan slå rekorden! Det er noe som har gitt meg mye glede.

Da jeg nådde 20 mål, snakket jeg med Didier Drogba. Han sa: «Vær så snill, slå rekorden!» Jeg responderte med latter: «No worries, det skal jeg!»

Forholdet til fansen

Prestasjonene har også gitt Liverpool-supporterne mye glede de siste ti månedene. Salah, som naturlig nok tituleres som den egyptiske kongen på Anfield, får spørsmål om å forklare det sterke forholdet til den røde fansen.

– Jeg har gitt 100 prosent for klubben min siden ankomsten, på og utenfor banen. Og fansen kan se det. Å føle meg elsket av fansen gjennom min første sesong er noe som fyller meg med glede. Og de synger sangen min ...

– Sangene dine! Hvor mange har de skrevet? Fem?

– Et helt album, ler egypteren.

– Hva er det mest crazy de har gjort med deg?

– Etter en kamp kastet de seg oppå bilen min, svarer han etter å ha tenkt seg om.

Nevnes sammen med Messi

Salah sier han vokste opp med å spille som Gerrard på Playstation, men i dag blir han selv sammenliknet med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – duoen som seg imellom har vunnet Gullballen alle år siden 2008.

– Når navnet ditt plasseres ved siden av dem, føler du deg stolt, sier Liverpool-spilleren.

– De har vært strålende og hatt bemerkelsesverdige karrierer. Jeg følger etter på min egen vei, og vi får se.

Vant til presset

Det enorme presset som hviler over Salah hver kamp, og nå med Egypt i VM for første gang på 28 år, etter at han selv scoret begge målene – det siste på straffespark fem minutter på overtid – i den avgjørende kampen mot Kongo i oktober.

– Jeg har håndtert det en stund nå, så dette er jeg vant til.

– I flere år har jeg i Egypt blitt sett på som en helt. Det er et stort land med 90 eller 100 millioner folk. På sosiale medier er de veldig til stede. Det er mye press. Jeg vil ikke si at jeg ikke føler på det lenger, men jeg bekymrer meg ikke. Jeg spiller fotball, trives med det og gode ting skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]