Tre kjappe om overgangsvinduet:– Var Lemar riktig mann for noen måneder siden, er han det fortsatt

Liverpool.no-redaksjonen debatterer det som har vært en hektisk start på overgangsvinduet.

10. jun 2018 kl 21.10 Liverpool.no

Hvordan vurderer du Liverpools start på overgangsvinduet?

Tore Hansen:
– Jeg synes LFC har vært offensive og kommet tidlig i gang. Det tyder på at det ligger en god plan i bunn for dette transfervinduet. Can er blitt erstattet av Fabinho, og det tror jeg blir et godt «bytte». Han virker mer som en spesialist enn Can noengang ble, og det gjør det muligens enklere å sette en god midtbane? Klopp virker veldig bestemt på sine transfermål, hvert fall de som koster penger, og jeg tror de toppspillerne manageren ønsker seg for lengst er bestemt. Jeg har sansen for en slik målrettet strategi - slik at det ikke ender med panikk-innkjøp på vinduets siste dag.

Lars Frøsland:
– Det føles vanskelig å være veldig entusiastisk bare dager etter at Fekir-handelen glapp. Det var frustrerende, selv om LFC trolig har en god sak. Vi vet dog ikke om en avtale kan bli en realitet på et senere tidspunkt. Samtidig var ble vi alle tatt på senga av Fabinho-avtalen, og LFC fikk således en fantastisk start på vinduet. At Can ryker var ventet, men likevel skuffende. Det faktum at Naby Keita først er klar i dette vinduet gjør meg positiv. Alt i alt er jeg imponert over det LFC har fått til så langt. Edwards og co. virker å ha stålkontroll.

Arve Corneliussen:
– Regner en Naby Keïta som en signering i dette overgangsvinduet, mener jeg Liverpool har fått en knallstart. Fra å ha en veldig middels midtbane, oser det plutselig klasse av den med Keita og Fabinho inn dørene. Og det allerede i begynnelsen av juni. Det er surt at Nabil Fekir glapp, men med Jürgen Klopp som manager er det all grunn til å være optimistisk for hva som kan skje de to neste månedene. Plutselig er Liverpool en superattraktiv klubb for Europas største fotballtalenter.

VIKTIG:
VIKTIG:  Liverpool.no-redaksjonen spår at Naby Keïta blir en viktig mann fra start for Jürgen Klopp.

Dersom det stemmer at Klopp fortsatt er ute etter en Coutinho-erstatter, hvem kan være et alternativ til Fekir?

Tore Hansen:
– Jeg tror siste ord ikke er sagt om Fekir ennå, men det skjer nok ikke noe før etter VM. Hvis spilleren, agent og LFC fortsatt ønsker denne overgangen gjennomført, så ender det erfaringsmessig ofte sånn. At Lyon går ut og trekker seg etter problemer med den medisinske testen og påfølgende forhandlinger, er helt naturlig. Det er tidlig i vinduet og de har i utgangspunktet alt å tjene på å vente. Spørsmålet er jo heller om Klopp velger å gå for annen spiller eller har is i magen? Jeg ser ikke helt bort fra at de vurderer andre kandidater heller. Med tanke på skaden til Ox og salget av Coutinho trenger vi forsterkninger. Dette er heldigvis ikke den vanskeligste plassen å finne brukbare kandidater til?

Lars Frøsland:
– Dersom Thomas Lemar var riktig mann bare for noen måneder siden, er han det fortsatt. Samtidig har det vært lite snakk om Lemar til Liverpool etter at overgangen ikke gikk i boks forrige vindu. Jeg antar at PSG nok en gang skal krydre stallen med stjernespillere, så kanskje Julian Draxler fremdeles kan være aktuell.

Arve Corneliussen:
– Det beste alternativet til Fekir kan godt være er å bare gå for en litt skadeutsatt Fekir. Han ville vært perfekt i og med at han hadde glidd rett inn i en midtbanetreer med Fabinho og Keita, i tillegg til at han kunne vært en meget habil reserve for Firmino på topp. Andre aktuelle alternativer er antageligvis litt dårligere og litt mindre anvendelig. Det kan være Julian Draxler, Hakim Ziyech og Thomas Lemar, der jeg hadde vært mest positiv til de to førstnevnte. Aaron Ramsey kan være en joker om han ikke forlenger med Arsenal, men det ville vært en ironisk overgang dersom vi ikke signerer Fekir på grunn av skadeutsatthet.

LINKET:
LINKET:  Julian Draxler er blitt linket til Liverpool en rekke ganger, blant annet da han dro fra Wolfsburg til PSG.

Hvilke posisjoner bør Liverpool forsterke?

Tore Hansen:
– I tillegg til midtbanen bør vi se etter ny keeper. Vi mangler en klassespiller mellom stengene til å kunne si at vi har en sentrallinje av helt topp kvalitet. Med Virgil van Dijk på plass i midtforsvaret og en klassekeeper, kan det alene gi minst 10 flere poeng i ligaen og sette oss i stand til å kjempe mot City. Foreløpig er det for langt opp. Med alle skadefrie er dekningen ellers bra bakover. Fremover mangler vi en målfarlig mann på topp. Både Solanke og Ings får nok nye sjanser, men basert på det vi så forrige sesong, føler jeg Klopp må ta noen harde valg her for at vi skal kunne kjempe på alle fronter. Likevel litt usikker på hva Jürgen egentlig tenker om spissjobben eller om han stoler på målfarlige angrepsspillere på midtbanen? Jeg tror ikke de neste ukene blir kjedelige.

Lars Frøsland:
– Champions League-finalen eksemplifiserte tydelig at Liverpools tropp har store mangler. Liverpool trenger en ny angriper. Ikke til å erstatte noen i den fantastiske trioen Salah, Mané og Firmino, men for å avlaste og være et alternativ. LFC hadde flaks at de tre stort sett var skadefri denne sesongen. Hvordan hadde Liverpool taklet om en eller to av de tre var ute over lengre tid? Den spilleren må fungere i samme system, levere bra med mål og ikke bare være en backup, men et reelt alternativ. En annen posisjon Klopp bør forsterke er på keeperplass. Det er kanskje litt urettferdig å basere Karius' fremtid på én kamp, samtidig er det ingen andre toppklubber som misunner Liverpool keeper-situasjonen. Oblak fremstår som en drømmesignering, dog lite realistisk. Jeg håper også LFC skaffer seg en ny stopper. En som skal kjempe om rollen ved siden av van Dijk. Jeg liker Matip, men han er mye skadet. Lovren har vært god de seneste månedene, men han er vanskelig å stole på. I tillegg håper jeg LFC bytter ut spillere som Ings og Lallana med bedre kvalitet. Vi trenger en bred benk, men også en god benk med spillere som kan gi umiddelbare resultater.

Arve Corneliussen:
– Jeg vil si playmaker, keeper, midtstopper og en back-up-ving i den rekkefølgen. Jeg mener playmaker-rollen er det største hullet i dagens tropp, og der Liverpool har flest poeng å hente. I tillegg vil det løse en del floker når det kommer til bredden i stallen. Vi trenger åpenbart en ny keeper, men hvis vi ikke får Alisson, hvilke realistiske alternativer er soleklart bedre enn Karius? CL-finalen var sjokkerende, men drøssevis av keeperne som linkes inn har gigatabber i seg. Ellers er jeg fan av å kjøpe en billig vingløsning i Shaqiri for å ha en kvalitetsspiller på benken, samtidig som jeg ville følt meg langt mer trygg om vi fikk inn en midtstopper til. Bak Lovren og van Dijk er det litt tynt så lenge Matip er mye skadet og Gomez er uprøvd på stopperplass.

Har du innspill til journalisten?