Kun fire Premier League-managere har vært lenger i jobb

Klopp er av de lengstsittende i det engelske seriesystemet.

1. jun 2018 kl 13.24 Arild Skjæveland

Premier League-sesongen var ferdig for to uker siden, og siden sesongslutt har fem managere forlatt sine jobber. Arsené Wenger var ferdig i Arsenal etter 22 år. Paul Lambert fikk ikke fornyet tillit i Stoke City som rykket ned, Sam Allardyce mistet jobben i Everton ett år før kontrakten gikk ut, og David Moyes sin avtale i West Ham ble ikke forlenget.

I løpet av sesongen mistet hele ni managere jobben. Frank De Boer (Crystal Palace), Craig Shakespeare (Leicester), Ronald Koeman (Everton), Slaven Bilic (Wets Ham), Tony Pulis (West Brom), Paul Clement (Swansea), Mark Hughes (Stoke), Marco Silva (Watford), Mauricio Pellegrino (Southampton) og Alan Pardew (West Brom) måtte alle gå underveis i sesongen.

Det gjør at Jürgen Klopp er oppe på topp fem over de lengstsittende i en managerjobb i Premier League. Eddie Howe troner øverst med fem år og 231 dager. Sean Dyche i Burnley har vært i jobb i fem år og 214 dager. Mauricio Pochettino, som nå likes til Real Madrid, har vært i jobb i fire år og fem dager, mens Chris Hughton i Brighton har vært ansatt i tre år og 152 dager.

På femteplass kommer Klopp, med sine to år og 236 dager.

Tisdale ga seg

Etter at Arsene Wenger ga seg i Arsenal, var det Paul Tisdale som hadde sittet lengst dersom man ser på de 92 klubbene i det engelske ligasystemet. Exeter-sjefen som er kjent for sin sixpence hadde vært i jobb i 12 år, før han i dag takket nei til det siste kontraktsforslaget fra League Two-klubben.

FORLATER EXETER:
FORLATER EXETER:  Paul Tisdale gir seg i Exeter etter 12 år.

Det gjør at det er Jim Bentley i Morecambe som nå har klart å holde en managerjobb lengst – og det med sju år og 19 dager etter at han ble ansatt i mai 2011.

Også på denne listen rykker Klopp stadig høyere opp, selv om han enda ikke har vært i Liverpool i tre år. Han er nå den manageren i det engelske ligasystemet som har vært 14. lengst i jobb.

14 LENGST:
14 LENGST:  Jürgen Klopp har ikke vært i Liverpool i tre år, men har sittet 14. lengst av 92 managere i ligasystemet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]