Nå starter Steven Gerrard i sin nye jobb

Fredag har den tidligere kapteinen sin første arbeidsdag.

1. jun 2018 kl 10.11 Arild Skjæveland

I dag starter Steven Gerrard sin managerkarriere på seniornivå. Etter å ha ledet Liverpools U18-lag har han fått sjansen i Rangers – der han har skrevet under på en fireårskontrakt. Det ble klart for en måned siden – men først 1. juni har han sin første arbeidsdag.

– 1. juni er dagen jeg har ventet på, og jeg er desperat etter å komme i gang med min rolle som manager for Rangers Football Club. Bare det å si det gjør meg spent og motiverer meg, sier 38-åringen til Rangers.co.uk.

– Selv om spillerne ikke er tilbake fra ferien sin før senere denne måneden, ser jeg frem til å møte dem og å få noen nye fjes til denne fantastiske klubben, sier han videre.

Rangers endte på 3. plass på tabellen forrige sesong – 12 poeng bak Brendan Rodgers sitt Celtic-lag.

Én sesong på akademiet

I sin ene sesong med Liverpool U18 førte Steven laget til en tredjeplass på tabellen – ti poeng bak ligavinner Manchester United. Edvard S. Tagseth og co endte fire poeng bak Manchester City som tok andreplassen.

Rødtrøyene røk ut i kvartfinalen av UEFA Youth League, mot nettopp Manchester City. Tapet kom etter straffekonkurranse.

I FA Youth Cup skulle det igjen bli exit etter en lang kamp. Fjerderundekampen mot Arsenal ble spilt på Anfield. Det sto 2-2 etter 90 minutter – men «The Gunners» avgjorde i første ekstraomgang.

Steven Gerrard tar med seg Gary McAllister til Glasgow som sin assistent – og det har blitt rapportert at Michael Beale forlater sin jobb ved akademiet for å bli med i støtteapparatet.

Linkes til flere røde

Selv om Gerrard ikke starter i jobben før nå, har Rangers allerede blitt linket til en rekke Liverpool-spillere.

Jon Flanagan, Harry Wilson, Ryan Kent, Curtis Jones, Tony Gallacher, Sheyi Ojo og Dominic Solanke har allerede blitt linket.

I tillegg linkes tidligere spillere som Martin Skrtel, Charlie Adam, Kevin Stewart og Andre Wisdom til klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]