Liverpool og Chelsea enige om overgangssum

Men klubbene holder kortene tett til brystet.

28. jun 2018 kl 12.44 Einar Kvande

Liverpool og Chelsea er blitt enige om en overgangssum for Dominic Solanke, uten at et transfertribunal måtte involveres. Klubbene er blitt enige om å holde overgangssummen hemmelig, melder Liverpool Echo. Dette skjer ett år etter at Solanke ble Liverpool-spiller.

England-spilleren ble Liverpools eiendom i fjor sommer, da kontrakten hans med Chelsea løp ut. Men på grunn av at spilleren var under 24 år hadde London-klubben rett på kompensasjon.

Det pågikk samtaler mellom klubbene om dette kompensasjonsbeløpet gjennom hele forrige sesong, uten at man klarte å komme til enighet. Derfor trodde mange at summen måtte avgjøres av Professional Football Compensation Committee. Ytterligere diskusjoner mellom klubben har imidlertid båret frukter, og nå er problemet løst.

Kompromiss

James Pearce skriver at Liverpool FC ikke ønsker å gå ut med beløpet de må betale for 20-åringen.

Echo forstår det slik at Liverpool opprinnelig verdsatte Solanke til 3 millioner pund, mens Chelsea krevde nærmere 10 millioner pund. Nå har klubbene kommet frem til et kompromiss som begge parter kan leve med.

– Saken er blitt løst av klubbene selv. Vi kommer ikke til å kommentere dette ytterligere, sier en talsmann for Liverpool FC til lokalavisen.

Solanke, som vant U20-VM med England i fjor sommer, kom til Chelsea i 2004 og gikk gradene i London-klubben. Han fikk en førstelagskamp for blåtrøyene, før han bestemte seg for å flytte til Liverpool fordi han anså muligheten for førstelagsfotball som bedre hos Anfield-klubben.

Solanke startet seks kamper og fikk 21 innhopp fra benken i sin første sesong i Liverpool. Han debuterte også for Englands A-landslag i løpet av sin første sesong på Merseyside.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]