City stakk kjepper i hjulene for Bobby

Liverpools nye spiller fikk ikke spille klubbfotball på et helt år.

28. jun 2018 kl 08.41 Einar Kvande

Steven Gerrards fetter, Bobby Duncan, har signert en treårskontrakt med Liverpool. Endelig kan han spille klubbfotball igjen!

17-åringen forlot nemlig Manchester City allerede for ett år siden, i august i fjor, fordi han ønsket å spille for Liverpool. Dette falt ikke i god jord hos de lyseblå i Manchester, som nektet å gi slipp på det unge storlantet. City beholdt spillerens registrering mot hans vilje, opplyser James Pearce i Liverpool Echo. Dermed var Duncan i praksis klubbløs forrige sesong.

Trente med Wigans førstelag

Partene sto steilt mot hverandre, og Duncan mistet i praksis et helt år av sin karriere. Først i år gikk City med på å forhandle frem et kompensasjonsbeløp med Liverpool, som Echo hevder er på 200 000 pund.

Mens han i praksis var klubbløs holdt Duncan formen vedlike ved å trene sammen med Wigans førstelagstropp gjennom hele forrige sesong, opplyser Pearce.

Duncan vil nå etter overgangen til Liverpool bli inkludert i Barry Lewtas sin U18-tropp ved akademiet, og dermed bli lagkamerat med nordmannen Edvard Sandvik Tagseth.

Klubber som Tottenham, Juventus, Monaco og Roma viste også interesse for Duncan, men 17-åringen ville spille for favorittklubben.

Scouser

Bobby Duncan ble født i Whiston på Merseyside, og vokste opp i Huyton. Nå bor familien hans i Prescot. Den talentfulle spissen har således vært Liverpool-fan hele livet.

Scouseren ble lagt merke til av profesjonelle klubber allerede som sjuåring, da han banket inn mål for Mossley Hill. Han trente både med Liverpool og Everton, men ingen av de to Merseyside-klubbene skrev kontrakt med ham. Istedet endte han opp i Wigan, etter at de så ham spille for St Helens Town. Etter halvannet år hos The Latics kom Manchester City på banen og sikret seg angriperen da han var 10 år gammel.

I 2015/16-sesongen scoret Duncan hele 66 mål for City, men han ble frustrert over at veien til førstelaget virket blokkert. City ønsket å beholde ham, og tilbød ham en lukrativ profesjonell kontrakt, men scouseren bestemte seg for at han ikke ønsket å signere den. Det førte altså til at han forlot City i august i fjor.

Nå er ringen sluttet, og Bobby Duncan er tilbake der han hører hjemme, i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]