Dette er status på troppen ved preseason-start

Naby Keita og Fabinho vil være på plass på Melwood den 2. juli.

27. jun 2018 kl 21.40 Johannes Steen

Den 2. juli vil preseason starte for Jürgen Klopps gutter, med verdensmesterskapet, hvor de fleste røde representanter ventes å henge med, i fortsatt full sving.

Bare fem dager senere vil Liverpool spille sin første vennskapskamp mot non-league-laget Chester City.

VM-spillerne Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané, Dejan Lovren, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Simon Mignolet og Marko Grujic vil alle mangle når spillerne samles på Melwood.

Det forventes at de alle vil få tre uker ferie av Jürgen Klopp når VM-deltakelsen er over for de respektive spillerne, melder LiverpoolEcho

Nysigneringene på plass

Naby Keita og Fabinho vil være på plass fra første stund, og de vil få selskap av spillere som Daniel Sturridge, Divock Origi, Lazar Markovic, Harry Wilson, Sheyi Ojo and Ryan Kent, som returnerer til klubben etter låneopphold.

De fleste spillerne som ikke spiller VM har hatt ferie siden Champions League-finalen i mai, men fem spillere har holdt det gående på Melwood gjennom sommeren.

Joe Gomez, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Rhian Brewster og Allan Rodrigues de Sousa har jobbet med sin rehabilitering med klubbens medisinske apparat.

Gomez gjennomgikk en ankeloperasjon tidlig i mai, og fikk knust drømmene om å involveres i Champions League-finalen og VM for England.

Den unge forsvarsspilleren skal ha lagt inn en stor innsats og hatt en imponerende fremgang. Han har fått grønt lys til å trene utendørs på Melwood og har blitt observert i intens løpetrening på gressmatta.

Også Matip bør være klar spill i neste måned. Kameruneren fikk resten av sesongen ødelagt av en lårskade mot Crystal Palace i april.

Et stykke igjen for Ox og Brewster

Oxlade-Chamberlain gjennomgikk en kneoperasjon i april etter en skade han pådro seg i semifinalen i Champions League mot Roma. Klubben har vært motvillige til å gå ut med et eksakt tidspunkt for en retur, men det forventes at den tidligere Arsenal-spilleren ikke vil være i spill før november.

Brewster, som forventes å signere sin første profesjonelle kontrakt, forventes å være tilgjengelig i slutten av august. Tenåringen har vært ute siden han pådro seg en ankelskade under spill for Liverpool U23 i januar.

Brasilianske Allan returnerte til Melwood i april etter at låneoppholdet fikk en tidlig slutt på grunn av en skulderskade. Han gjennomgikk en operasjon og forventes å være klar innen august.

21-åringen vil imidlertid heller ikke denne sommeren kvalifisere til arbeidstillatelse i Storbritannia, og vil ventelig bli lånt ut for 2018/19-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]