– Sadio er blant verdens beste spillere

Landslagstreneren sier den store stjernestatusen ikke har påvirket Liverpool-profilen.

18. jun 2018 kl 22.27 Marius Rabben

Senegal spiller sin første VM-kamp på 16 år når Polen er motstander i Moskva tirsdag kl. 17.

Lagets største stjerne, Sadio Mané, uttalte før mesterskapet at han «ikke vet hva press er» fordi han «nyter jobben hele tiden», og påpekte at lagets samhold var det viktigste fokuset.

– Unik

Og den uegoistiske tilnærmingen er noe landslagstrener Aliou Cissé kan skrive under på. 42-åringen har kjent Mané siden han spilte i franske Metz, og mener beskrivelsen som en av Afrikas beste noensinne ikke har gjort noe med væremåten hans.

– Sadio Mané er en unik spiller, og han kan ikke sammenliknes med noen andre Senegal-spillere, selv ikke de store vi har hatt tidligere, sier Cissé, ifølge Daily Mail.

PÅ DEN STORE SCENEN:
PÅ DEN STORE SCENEN:  Sadio Mané scoret Liverpools mål i Champions League-finalen.

– Og tross alt som har skjedd med ham de to siste årene (i Liverpool), har han ikke forandret seg. Han er akkurat like ydmyk som han var da jeg først møtte ham under OL i 2012.

– Senegal er ikke kun Sadio Mané, riktignok. Han har et godt lag rundt seg, og det vil være et lite pluss for ham at vi alle står bak ham, påpeker den tidligere Premier League-proffen.

– Uforutsigbar

I forkant av VM-åpningen får Senegal-treneren spørsmål om gode prestasjoner i Russland kan gjøre at Mané blander seg i diskusjonen om verdens beste spillere.

SENEGAL-STJERNE:
SENEGAL-STJERNE:  Mange øyne vil være rettet mot Sadio Mané under VM.

Cissé er klar i sin sak:

– Han er allerede en av de beste. Du kan ikke si at han ikke er det, slår han fast, og fortsetter:

– Han spiller for en av de mest ikoniske klubbene, blant de aller beste i Europa, og han er ypperlig for dem.

– Han er helt unik fordi han er så uforutsigbar. Det er det som gjør ham så bra – at han kan utgjøre forskjellen med en pasning eller et skudd. Han er allerede blant de beste.

Oppgjøret mot Polen, som sendes på TV 2, finner sted på Otkrytije Arena i den russiske hovedstaden. Der noterte Mané seg for øvrig for en assist da Liverpool spilte 1–1 mot Spartak Moskva i september i fjor.

– Alle vet at den første kampen er viktig. Den er ikke avgjørende, men vi er klare, sier Cissé.

– Vi vet at Polen har noen glimrende spillere, men de har noen defensive svakheter, og vi er et av Afrikas beste lag med mange styrker og ingen svake deler i spillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]