Spiller gjerne lenger fremme om Dier får den defensive midtbanerollen

Jordan Henderson må trolig se åpningskampen fra benken.

9. jun 2018 kl 09.43 Arild Skjæveland

Jordan Henderson og Eric Dier har spilt sammen sentralt på midtbanen for England tidligere, men Gareth Southgate har antydet at han kun vil bruke én defensiv midtbanespiller i Russland. Ekspertene er delt i hvem den spilleren bør være, men det virker som Dier er landslagssjefens foretrukne valg.

Henderson spiller gjerne i en annen rolle enn den han har fått klubblaget.

– Jeg spiller der han ønsker at jeg skal spille – enten det er i en mer defensiv rolle, eller om det er lenger fremme, sier Liverpool-kapteinen til Sky Sports.

Har spilt høyere i banen før

Denne sesongen har Henderson spilt i en mer tilbaketrukket rolle i Liverpool-laget. Det sto mellom Harry Kane og Liverpools kaptein da Gareth Southgate skulle velge før mesterskapet. Det ble Tottenham-spissen, og nå kan Henderson komme til å se de første kampene fra benken.

– Jeg har blitt brukt mer i en tilbaketrukken rolle, men jeg vil føle meg ganske komfortabel i begge posisjoner. Hver gang jeg spiller for England gjør jeg mitt beste og gir alt. Det er opp til manageren hva som er det beste laget for den første kampen og kampene etter det, men jeg har følt meg i god form lenge, sier Henderson.

Noe som taler imot 27-åringen i en mer offensiv rolle, er at han enda ikke har scoret på landslaget. Torsdag spilte han sin 39. kamp med flagget på brystet – og var nær scoring, men Keylor Navas reddet.

– Jeg traff kanskje for bra, men det var en god redning av keeperen. Rollen min har endret seg for klubb og landslag. Det handler ikke om at jeg skal score, men at andre skal score, mens jeg beskytter litt mer, mens jeg prøver å skape litt i blant med å bli med fremover og få i gang spillet.

Trolig blir det Dele Alli eller Jesse Lingard som får sjansen i den rollen Henderson gjerne spiller dersom han ikke får den defensive midtbanerollen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]