15 år siden Liverpool kjøpte Harry Kewell

På denne dag i 2003 ble Harry Kewell rød.

9. jul 2018 kl 10.33 Arild Skjæveland

Sommeren 2003 var Harry Kewell en av de mest attraktive spillerne i Europa. Den 24 år gamle venstrebeinte kantspilleren hadde hatt en god karriere i Leeds, og hjulpet klubben til semifinalen i Champions League i 2001.

Kewell var ønsket i Milan, Chelsea, Manchester United, Arsenal og Barcelona. Sommeren 2003 kunne han velge seg hvilken som helst klubb, men valgte til slutt Liverpool. Klubben han støttet som guttunge.

SIGNERINGENE:
SIGNERINGENE:  Gerard Houllier med Liverpools sommerkjøp i 2003.

Avslørte det på TV

Tidligere i sommer brukte Antoine Griezmann en TV-dokumentar for å fortelle om han skulle dra til Barcelona i sommer, eller bli i Atletico Madrid. Det ble Atletico. Sommeren 2003 gjorde Harry Kewell det samme.

Kewell avslørte sitt valg i et TV-intervju.

Men det skjedde ikke uten dramatikk. Samtidig gikk Leeds sin styreformann John McKenzie ut med en pressemelding og var rasende. Han mente australieren hadde dolket Leeds-fansen i ryggen.

Vingen hadde ett år igjen av kontrakten sin på Elland Road, og ifølge McKenzie skal Kewell og hans representanter ha gjort det klart at de skulle ha to millioner pund for å ikke gå på Bosman, ifølge The Telegraph. Liverpool sikret seg spilleren for så lite som fem millioner pund.

Vladimir Smicer ga fra seg legendariske draktnummer 7 – og spilte sine to siste sesonger i klubben med nummer 11.

Fikk oppholdet ødelagt av skader

Dessverre ble ikke de fem årene til Kewell på Anfield noen suksess. Han spilte kun 139 ganger med Liverbirden på brystet, og scoret 16 mål.

Han var plaget med mange skader i tiden sin i LFC. Totalt måtte han operere 14 ganger i sin karriere, og flesteparten av operasjonene måtte han gjøre når han spilte for Liverpool.

I 2005 startet han finalen i Istanbul, men måtte hinke av banen etter kun 23 minutter. Tre år senere gikk han til Galatasaray og tyrkisk fotball. Han la skoene på hylla i 2014 etter å ha spilt for Melbourne City i hjemlandet.

Nå er Kewell manager for League Two-klubben Crawley Town.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]