Bekreftet: Nå er Alisson Liverpool-spiller

176,15 millioner pund har Liverpool brukt denne sommeren.

19. jul 2018 kl 23.00 Arve Vassbotten

Liverpool har nå fått på plass det mange fans ønsket seg aller mest denne sommeren - en ny keeper.

Nå er det bekreftet av klubben at Alisson Becker blir sommerens fjerde signering.

Med en prislapp på 66,8 millioner pund blir han verdens dyreste keeper, og den nest dyreste spilleren i Liverpools historie, bak Virgil van Dijk. Kilder på Anfield insisterer på at summen er nærmere 65 millioner.

Ifølge flere kilder vil man betale 56 millioner nå, og resten ut fra klubbens prestasjoner i ulike turneringer. 2,2 millioner går til keeperens gamle klubb Internacional i Brasil.

Alisson skal være enig med Liverpool om en kontrakt på seks år ifølge Paul Joyce i The Times.

– I mitt liv og min karriere er det et stort steg for meg å bli en del av denne klubben og denne familien, sier Alisson i sitt første intervju med klubbens offisielle nettside.

– Dere kan være sikre på at jeg kommer til å gi alt.

Pålitelig

– Alisson er først og fremst pålitelig. Han gjør ikke dumme feil og jeg opplever aldri noe nervøsitet når det skytes mot ham. Takket være fysikk og god teknikk har han også en rekkevidde som får vanskelige redninger til å virke enkle. Hvis jeg skal trekke frem to styrker som virkelig definerer Alisson, må det være ballbehandling og fremtoning. Han er tilsynelatende mer komfortabel med ball i beina enn flere av Romas utespillere, og han har noen utspark som burde resultert i målgivende oftere enn de har gjort. Videre er det direkte behagelig å se en keeper med karisma, selvsikkerhet og smittende vinnermentalitet, var Roma-supporter og Serie A-ekspert Thomas Høys vurdering av Alisson da vi snakket med han om Liverpools nye keeper.

Med kjøp av Naby Keita fra RB Leipzig for £52,75M, Fabinho fra Monaco for £39.3M + £4.3M og Xherdan Shaqiri fra Stoke for £13M, samt Alisson fra Roma for 66,8 millioner pund har Liverpool brukt 176,15 millioner pund denne sommeren.

Fantastisk statistikk

For Roma slapp Alisson inn 47 mål på 49 kamper sist sesong. I Serie A var det 28 mål på 37 kamper, og der 17 kamper var uten baklengs. Bare Pepe Reina hadde flere med 18.

Statistikken i Champions League var ikke like bra med 19 mål innsluppet på 12 kamper, og med 5 kamper uten baklengs. Men det skal også nevnes at sju av de baklengsmålene var mot det som kan bli Alissons nye lagkamerater i Liverpool, og fire mot Barcelona.

Men med 155 redninger, var det bare Veronas Nicolas som hadde flere i Europas fem beste ligaer.

Han hadde også den tredje beste redningsprosenten med 79,26. Bare David de Gea med 80,28 og Jan Oblak med 82,68 hadde flere. Og han var også den keeperen med nest flest pasninger, 1125, bak Gianluigi Donnarumma, 1135, ifølge Goal.com. Når det kommer til klareringer som bakerste mann, var det ingen keepere som hadde flere enn Alissons 51.

I Serie A slapp han dessuten knapt inn mål fra utenfor 16-meteren.

Det er ikke bare med spillet for Roma han har blitt lagt merke til. På i alt 16 kvalifiseringskamper for Brasil har han bare sluppet inn inn 9 mål. I kvalifiseringen til sommerens VM ble det bare 3 skudd som gikk i nettet bak Alisson på 11 kamper under Tite.

På 7 privatlandskamper har han ikke sluppet inn mål, i Copa America slapp han inn 2 mål på 3 kamper og i VM slapp han inn 3 mål på 5 kamper, ett mot Sveits og to mot Belgia. Verken Costa Rica, Serbia eller Mexico klarte å score på det som kan bli Liverpools neste keeper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]