– De er fantastiske spillere

Dominic Solanke har latt seg imponere av Naby Keita og Fabinho.

5. jul 2018 kl 15.27 Johannes Steen

Da 26 Liverpool-spillere møtte til starten av pre-season mandag denne uken var det inklusive de to nye midtbanespillerne Naby Keita og Fabinho.

En annen spiller på plass er Dominic Solanke, som allerede etter noen få treningsøkter har latt seg imponere av duoen. I et intervju med Liverpoolfc.com blir engelskmannen spurt om disse spillerne har gjort umiddelbart inntrykk.

– Helt klart. De er fantastiske spillere som har kommet til Liverpool. Det vil bli morsomt å se de spille de neste par ukene, forteller Solanke.

Tror ikke språket blir noe problem

Både Fabinho og Keita vil måtte slite med en språkbarrière den første tiden, da ingen av de kan særlig mye engelsk. Solanke, som selv var ny i klubben forrige sommer, tror likevel ikke det vil bli noe probem for nysigneringene å tilpasse seg livet i Liverpool.

VIKTIG PRE-SEASON:
VIKTIG PRE-SEASON:  Dominic Solanke er en av de som må prestere i pre-season for å henge med i kampen om spilletid.

– De har funnet seg godt til rette. Forrige sesong fikk alle meg til å føle meg velkommen. Spillerne, støtteapparatet, alle sammen. De vil gjøre det samme for dem, og de vil finne seg til rette her fort.

Spillere som Roberto Firmino og Keitas kompis Sadio Mané ,som snakker henholdsvis portugisisk og fransk, vil nok bli nyttige for kommunikasjonen hos Fabinho og Keita, men Solanke tror flere kan bidra til å hjelpe nysigneringene.

– Det er alltid ting du kan gjøre for å hjelpe dem, bare å vise dem hvor noe er eller introdusere de til nye folk. Selv om språket ikke er helt der, kan du hjelpe de med handlinger.

Første sjanse til å se Naby Keita og Fabinho i aksjon vil bli allerede på lørdag, i en treningskamp mot Chester FC. Kampen starter lørdag 16:00 og sendes på LFCTVGO og hos Viasat.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]