Dette vet vi om Alisson-budet

Liverpool ønsker å få gjennom en overgang så fort som mulig.

18. jul 2018 kl 11.40 Johannes Steen

I går sprakk nyheten om at Liverpool og Roma er i forhandlinger om italienernes stjernekeeper Alisson Becker. De fleste journalistene, både i England og Italia, synes å være enige om at det har kommet et bud fra Liverpool på om lag 62 millioner pund.

Det er ikke være langt fra Romas prisforlangende som skal ligge på rundt 66 millioner pund, og de røde regnes som store favoritter til å sikre Alissons tjenester.

Liverpool har lenge vært interessert i Roma-keeperen, men Roma har vært ytterst lite villige til å selge og Liverpool har ikke ønsket å legge i nærheten av nok penger på bordet. Nå har forhandlingsklimaet endret seg drastisk mellom klubbene.

Chelsea kan velte en overgang

Foreløpig skal det bare være Liverpool som har lagt inn et konkret bud, men Chelsea skal følge situasjonen tett.

De blå fra London kan se ut til å miste sin keeper Thibaut Courtois til Real Madrid denne sommeren, og vil etter rapportene være villige til å møte Romas prislapp på brasilianeren dersom dette skjer.

Liverpool skal imidlertid være Alissons foretrukne destinasjon, og Liverpool har tro på at deres langvarige interesse kan være nok til å overbevise keeperen om at Anfield er riktig sted.

Real Madrid skal også ha vært interesserte i Alisson, men anser han som såpass overpriset at de har rettet øynene mot Courtois, som bare har ett år igjen av kontrakten på Stamford Bridge og dermed vil være tilgjengelig for en langt billigere penge.

– Liverpool leder i kampen

Den italienske journlisten Gianluca Di Marzio var en av de første til å melde om budet, og meldte senest i natt at Liverpool vil ønske å sikre Alissons underskrift så fort som mulig for å unngå å miste han til Chelsea. Spesielt ønskes det å få gjennom en overgang før londonerne eventuelt skulle miste bortlinkede Eden Hazard og Courtois.

«Liverpool er fortsatt foran Chelsea i kampen om Alisson for øyeblikket, så mye at han kan komme til å signere i løpet av de neste par dagene», skriver journalisten som jobber for italienske Sky Sports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]