– Dette viser hvor langt man har kommet under Klopp

James Pearce svarer på spørsmål om Alisson og Nabil Fekir.

18. jul 2018 kl 14.30 Johannes Steen

I et direktesendt nettmøte hos LiverpoolEcho på Facebook svarte James Pearce på spørsmål fra leserne i kjølvannet av nyhetene om Alisson.

James Pearce snakket om detaljene rundt Alisson, Liverpools klubbstatus og gav en oppdatering på Nabil Fekir. Her er noe av det viktigste:

Hvor sikker er Alisson?

– Liverpool har nå fått tillatelse til å snakke med spilleren, men jeg vil ikke si at avtalen er i boks ennå. Vi kan få en situasjon der Chelsea matcher budet, og også vil få snakke med spilleren, men det er ingen tvil om at Liverpool er langt på vei med denne overgangen. Man legger sjelden inn bud av den størrelsen med mindre man har fått positive signaler fra spillerens representanter.

Chelsea ser ut til å være hovedrivalen i denne overgangen, men de har hittil ikke lagt inn noe bud. Med mindre de kommer med et veldig fort vil Liverpool vinne.

Betydningen av å legge så mye penger på bordet

Dette er et massivt tegn på ambisjoner fra ledelsen og eierne. Vi visste i går at Liverpool kom med det første budet i går på 62 millioner pund som ble avslått fra Roma. Men de fortsatte forhandlingene gjennom natten og til punktet vi er nå med en avtale på 66,8 millioner pund.

Pearce sier han blir overrasket om personlige betingelser skulle bli et problem, og at Alisson vil bli en av klubbens aller best betalte spillere.

Liverpools posisjon i toppfotballen

Liverpool ser ut til å igjen kunne konkurrere om de beste spillerne i verden, og Pearce tror den fantastiske veien mot Kiev var god reklame for potensielle signeringer.

Dette går tilbake til Champions League-finalen i Kiev. De vant ikke, men de var tilbake på den største scenen i fotballen.

– Dette viser hvor langt man har kommet under Klopp. Du vet også Klopp-faktoren. Det virker som om ved hver eneste signering man gjør, forteller spilleren at «så fort jeg snakket med manageren, visste jeg at dette var stedet for meg».

TROVERDIG:
TROVERDIG:  Echo-journalist James Pearce har som oftest god innsikt i det som rører seg innad i Liverpool FC

Når en offentliggjøring kan komme

Forhåpentligvis før uken er omme! Men vi vil ikke se Alisson i en Liverpool-skjorte med en gang. Han er i samme båt som Roberto Firmino og har pause etter VM.

Om alt går etter planen kommer han med Firmino etter USA-turen, og fohåelgntligvis vil vi se ham mot kampen mot Napoli.

Noe nytt om Fekir?

Det er ingen forandring for øyeblikket. Spekulasjonene har naturligvis fortsatt siden han ikke har gått til noen annen klubb ennå.

– Lyon ønsker tydelig å selge ham, Klopp setter han svært høyt, men det var bekymringer rundt kneet hans. Så med mindre den avtalen de hadde blir radikalt forandret, blir jeg overrasket om det blir noe av.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]