Fekir-overgangen er kanskje ikke død likevel

Hovedpersonen selv har overbevist Lyon om å starte nye samtaler med Liverpool etter VM.

12. jul 2018 kl 00.06 Einar Kvande

Nabil Fekir, som fyller 25 år i neste uke, har gjort det klart for Lyon-ledelsen at han fortsatt ønsker å bli Liverpool-spiller. Mirror forstår det slik at Fekir har blitt enig med Jean Michel Aulas om at den franske klubben i det minste må snakke med Liverpool på nytt, for å undersøke om overgangen kan berges.

Fekir skal ha møtt Lyon-sjef Aulas to ganger i løpet av VM. Sist gang etter Frankrikes semifinaleseier over Belgia. Midtbanespillerens rådgiver, Jean-Pierre Bernes, var også med på å diskutere overgangen som kollapset.

Klubbene var blitt enige om en overgang verdt 53 millioner pund, men Liverpool trakk seg fra avtalen etter den medisinske testen.

Liverpool krever omstrukturering av avtalen

David Maddock i Mirror forstår det slik at Liverpool ikke har noen planer om å sette seg til forhandlingsbordet igjen om avtalen skal baseres på forutsetningene som opprinnelig ble avtalt mellom klubbene. Anfield-klubben kan imidlertid være villige til å lytte dersom Aulas foreslår å omstrukturere avtalen, og det trenger ikke nødvendigvis bety en lavere overgangssum.

Problemet er operasjonen som spilleren fikk gjennomført i forbindelse med en korsbåndskade. Liverpool er bekymret for langtidsvirkningene av denne operasjonen.

Maddock tror at Liverpool kan komme til å si ja til avtalen dersom de kan betale overgangssummen fordelt på de fem årene av kontrakten som ble avtalt med Fekir, og dermed slipper å betale hele beløpet umiddelbart, samtidig som avtalen forutsetter at Fekir ikke får noe tilbakefall når det gjelder kneskaden.

Et kompromiss kan løse floken

Fekirs rådgivere er klar over Liverpools ståsted, og har gjort det veldig klart for Lyon at spilleren fortsatt ønsker å gjennomføre overgangen. Aulas har akseptert at partene må holde ytterligere samtaler, og har overfor spilleren og hans agent sagt at han ønsker at spilleren skal få sin drømmeovergang, og dermed har sagt seg villig til å forhandle videre.

Samtaler vil imidlertid ikke finne sted før etter VM-finalen. Aulas er beredt til å komme frem til et kompromiss med Liverpool når det gjelder hvordan avtalen skal struktureres, og dermed er det håp i hengende snøre...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]