– Folk i hjemlandet er blitt helt gale etter Liverpool

Naby Keïta beskriver den økende interessen for de røde i Guinea som inspirerende.

21. jul 2018 kl 21.11 Marius Rabben

Om den populære 23-åringen allerede var en helt i det vestafrikanske landet, er ikke statusen akkurat blitt mindre etter Liverpool-overgangen.

– Det er blitt helt crazy. Folk ser Liverpool hver gang de har muligheten til det, forteller Keïta til Liverpool Echo.

– Gir meg enda større motivasjon

– Jeg tror den reaksjonen er noe som virkelig oppmuntrer meg til å trene enda hardere.

Mannen som kostet 52,75 millioner pund fra RB Leipzig er den andre guineanske spilleren i klubben – etter Titi Camaras opphold i 1999/2000-sesongen.

– Jeg har ikke vært hjemme på ferie i sommer, men etter det folk har fortalt meg, vet jeg at det er galskap. Interessen er enorm. De kjøper Liverpool-drakter, eller bare røde trøyer, hva som helst. Det er stor interesse, men det gir meg bare større motivasjon til å jobbe hardere, sier Keïta.

– Det er ingen guineansk spiller som har gjort det stort eller som spiller i en topp, topp klubb. Interessen er kommet på grunn av det. Jeg mener det viktigste er at folkene hjemme føler seg stolte over at jeg har klart å signere for Liverpool.

– Vet at vi har god nok kvalitet

Foran sin første sesong på Merseyside forteller midtbanespilleren at han tror på umiddelbar Liverpool-suksess.

– Vi har kvalitet på midtbanen, og jeg kan forhåpentlig styrke den kvaliteten og bidra på min måte, sier han.

– Jeg har sett mye Premier League-fotball, og ved å være her vet jeg at vi har god nok kvalitet i stallen vår. Alt handler om å ha innstillingen og viljen til å ønske det nok – og å krige nok for det. Den viljen og troa strekker seg langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]