Foretrekker å gjøre unna handelen tidlig

Kun én gang har Klopp hentet en Liverpool-spiller etter juli måned.

31. jul 2018 kl 22.03 Johannes Steen

Selv om Klopp har gått langt i å bekrefte at klubben er ferdig å handle for sesongen, har han heller ikke ville utelukke at det plutselig kan dukke opp et kjøp før overgangsvinduet stenger 9. august.

Det ser imidlertid enda mer usannsynlig ut dersom man ser på hvordan Klopp liker å organisere handelen sin. Kun én gang i sommervinduet har han hentet en spiller etter juli måned som Liverpool-manager.

13 spillere har Jürgen Klopp totalt kjøpt i sin tid i Liverpool, hvorav 11 har vært i sommervinduet. 5 av disse har vært på plass når pre-season har blitt sparket igang på Melwood. Disse spillerne er Loris Karius, Mohamed Salah, Sadio Mané, samt nyvervelsene Naby Keita og Fabinho. Keita var man ikke snauere enn å sikre seg et år i forkant.

Verdt å nevne er det også at begge januarsigneringene Marko Grujic og Virgil Van Dijk kom helt i starten av vintervinduet.

Ny strategi med Jürgen Klopp

Tidligere sesonger har sommervinduet hatt deadline-day den 31. august, men nytt fra i år for engelske lag er at vinduet stenger før sesongstart. Et initiativ Liverpools tyske manager har uttalt seg positiv til. Den eneste gangen Klopp har handlet i sommervinduet etter at sesongen startet var da man hentet Alex Oxlade-Chamberlain den 30. august i fjor, noe som også er eneste spiller hentet i august.

Oxlade-Chamberlain ble sittende en del på benken i starten, og Klopp var påpasselig med å påpeke at spilleren ville trenge tid. «Et langtidsprosjekt», kalte Klopp det den gangen.

SENT KJØP:
SENT KJØP:  Nå Langtidsskadde «Ox» er heller unntaket enn regelen når det kommer til Jürgen Klopps tidspunkt for overganger.

De neste på listen over «sene overganger» i Klopp-æraen blir da Georginio Wijnaldum og Andy Robertson med 21. og 20. juli.

Verdt å nevne er det også at tyskeren i løpet av sine syv år i Borussia Dortmund kun hentet to spillere i august.

Om man sammenlikner med for eksempel Brendan Rodgers, ser man at Jürgen Klopps strategi er å være langt tidligere ute med overgangene. Hos Rodgers ble hele 11 av totalt 26 sommer-overganger gjort etter 1. august.

Disse spillerne var Mario Ballotelli, Joe Allen, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Thiago Ilori, Nuri Sahin, Oussama Assaidi, Javier Manquillo, Samed Yesil, Victor Moses og Aly Sissokho. En liste av spillere med for det meste heller beskjedne prestasjoner i Liverpool Football Club.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]