– Ikke bare konkurranse i Premier League, men også i laget

Wijnaldum vil bruke treningsleiren i Frankrike godt

31. jul 2018 kl 23.29 Johannes Steen

Georginio Wijnaldum har fått en noe oppstykket pre-season, og måtte stå over treningskampene mot Manchester United og Borussia Dortmund i USA på grunn av virus og et lite muskelproblem.

– Man får mye ut av treningsleirene. Så klart, det er hardt som det alltid er i pre-season, og jeg tror solen og varmen gjør det hardere, men det hjelper deg med å bli mer forberedt til den nye sesongen, forteller han til Liverpoolfc.com

– Må jobbe med min fysiske form

– Det var utrolig frustrerende for meg fordi hver gang jeg trodde jeg var på vei tilbake, var det noe nytt som kom opp. I pre-season ønsker du å legge grunnlaget for neste sesong, så det var tøft for meg med de små problemene, men jeg håper å holde meg frisk nå.

27-åringen ser på treningsleiren i Frankrike som viktig for å komme seg ajour med de andre spillerne fysisk.

– Man er nødt til å se framover istedenfor bakover, og jeg må jobbe med min fysiske form. De andre har hatt et par uker hvor de har trent mye og spilt. Jeg har ikke spilt eller trent så mye som de, så denne treningsleiren er veldig viktig for meg.

– Konkurransen gjør laget bedre

Brasilianerne Alisson og «Bobby» Firmino sluttet seg til resten av troppen i Frankrike etter å ha hatt sine tre uker med ferie i kjølvannet av verdensmesterskapet.

– Det er alltid fint å se spillere komme tilbake – og å ønske nye velkommen. Spesielt gode spillere. Vi vet alle at Bobby er en god spiller og Alisson er en god målvakt, så vi er glade for at de er her.

I tillegg har man også fått inn spillerne Xherdan Shaqiri, Naby Keita og Fabinho, potensielle konkurrenter i startoppstillingen for Wijnaldum. Nederlenderen ønsker imidlertid konkurransen velkommen for at laget skal bli enda bedre.

– Ikke bare er det konkurranse i Premier League, men også i laget – og det gjør laget bedre, med spillerne vi har signert.

– Laget kommer godt overens med hverandre og jeg tror det hjelper med å gjøre spillerne enda bedre. Jeg ser fram til sesongen og håper vi kan oppnå store ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]