Jürgen Klopp om Curtis Jones

Kanskje blir han den neste scouseren som kommer inn i Liverpools startellever. Klopp har uttalt seg om den yngste spilleren som er med til USA.

25. jul 2018 kl 12.27 Torbjørn Flatin

I og med kampen mot Manchester City vil både flere førstelagsspillere være med i spill under pre-season, samt at Jürgen Klopp har signalisert at det også vil bli mer spilletid for de som starter og det ikke lenger er et lag i hver omgang.

Det kan gjøre at ungguttene som er med til Amerika vil falle mer ut, eller i hvert fall de fleste av dem. En som har greid å vise seg fram er Curtis Jones, den lokale gutten som 30.januar fylte 17 år.


En skikkelig scouser

Liverpools egen nettside har spurt manager Klopp om den yngste spilleren han tok med seg under forberedelsene til 2018/19.

«Han må tilpasse seg troppen, og troppen har allerede tilpasset seg ham siden han kom inn forrige sesong sammen med Rafa Camacho, som er en annen virkelig ung gutt», forklarer Jürgen Klopp om Curtis Jones.

«De to foregående som kom inn på samme måten var Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn. De (Jones og Camacho) kom inn og var som rollemodeller, uten å være sky men så seg omkring.»

«Curtis er en skikkelig scouser. Jeg vet ikke om jeg greier å formidle det riktig, men han er ikke redd for å si i fra og det har trolig vært til overraskelse for en spiller eller to. Han aksepterer de regler som er i troppen, ingen tvil om det.»


Lys fremtid

«Fotballmessig er det klart at det er et skritt opp for ham. Han er en høy gutt som likevel er veldig mobil, god til å drible og slikt. Nå behøver vi å sørge for at han velger det riktige øyeblikket til å passe ballen, og å ikke drible for driblingens skyld men for å gjøre situasjonen bedre og deretter sende fra seg ballen.»

«Det fysiske er der, og han har talentet, men det er fortsatt langt igjen.»

«Vi ser det potensialet han har, nå må vi hjelpe ham til å få det ut slik at han kan bli så god som mulig. Hvis han selv er klar for det, da er fremtiden lys.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]