Salah og Mané på banen i natt

Fire nye i Liverpools tropp vil være spilleklare mot Manchester City, men fortsatt er sju til ute. Se når de resterende spillerne er tilbake i trening og kamp.

25. jul 2018 kl 09.33 Torbjørn Flatin

Liverpools fans ser fram til å ha Mohamed Salah og Sadio Mané tilbake i angrepet når de røde spiller mot Manchester City kl 02.05 førstkommende natt. I tillegg er Marko Grüjic tilgjengelig, samt at Gini Wijnaldum er friskmeldt etter først skade og så sykdom.

Dermed gjenstår de sju spillerne som kom lengst i VM. Dette er:


Xherdan Shaqiri

Signeringen fra Stoke ble sammen med Sveits slått ut av Sverige i 1/8 finalen 3.juli. Nøyaktig tre uker senere, i går 24. juli, knyttet han seg til Liverpools tropp i USA. Shaqiri ventes ikke å bli involvert mot Manchester United om snaut tre dager, men vil definitivt være tilbake mot Napoli i Dublin lørdag 4.august.


Alisson og Firmino

Brasil skapte noe av en landesorg da de røk for Belgia i kvartfinalen 6.juli. Jürgen Klopp har sagt at de siste VM-spillerne får tre ukers ferie, som normalt ville tilsi at brassene er tilbake fredag 27.juli. Siden Liverpool reiser til Frankrike for et nytt treningsopphold rett etter kampen mot United 28.juli forventes imidlertid Alisson Becker og Roberto Firmino å starte fellestreningene der, og være tilgjengelig for sin første kamp mot Napoli 4.august.


Semifinalistene

England og Belgia spilte bronsefinale i Russland 14.juli, som skulle bety at Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Simon Mignolet vil være tilbake i trening igjen lørdag 4.august. Liverpool spiller sin siste oppvarmingskamp mot Torino på Anfield tirsdag kveld 7.august, men Jürgen Klopp har signalisert at disse spillerne ikke vil være aktuelle til den kampen og nok heller ikke til ligaåpningen mot West Ham 12.august. Bortekampen mot Crystal Palace mandag 20.august er sannsynligvis målet for semifinalistene fra VM. En kan for øvrig registrere at transfervinduet stenges allerede kl 18.00 torsdag 6.august, og en undrer om Simon Mignolet igjen vil ta på seg treningstøyet som Liverpool-spiller.

Dejan Lovren spilte finale for Kroatia 15.juli, og en vil anta at det samme gjelder for ham som spillerne nevnt over. Uansett om midtstopperkollega Joel Matip skulle bli klar av sin skade eller ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]