Torbjørn Flatin:– Keita har kommet best i gang

Kopite-redaktøren reflekterer rundt det man har sett fra første del av pre-season.

17. jul 2018 kl 15.13 Johannes Steen

Både Naby Keita og Fabinho har kommet godt i gang med pre-season, og har begge vært involvert i de tre første treningskampene mot Chester, Tranmere og Bury. I alle kampene spilte hver av de to én omgang.

Ansvarlig redaktør i supporterklubben og The Kopite, Torbjørn Flatin, påpeker at det er tidlig å konkludere med noe ennå, men er positiv til tilvekstene på midtbanen.

– Jeg er positiv til begge signeringene, men jeg ser at Klopp har et poeng når han sier at Keita er den som kommer til å tilpasse seg fortest. I mens Fabinho kanskje vil bruke litt mer tid på å finne seg til rette, har jeg store forhåpninger for Keita og tror han vil gå rett inn og styrke midtbanen. Det har vært behov for en slik tilvekst, og klubben har blitt gjort noe med det, slår Flatin fast.

– Det vil også bli spennende å se hvordan Fabinho blir brukt. Han er jo mer et typisk anker som klubben ikke har hatt på en stund. Dette er en spillertype vi har bruk for, og det vil gi flere valgmuligheter for Klopp. Det har vært mye prat tidligere om at midtbanen til Liverpool har vært litt endimensjonal med like spillertyper, men nå har vi fått inn Keita som en dynamisk bok-til-boks-spiller og Fabinho som anker. Med disse to, og kanskje en offensiv type senere i vinduet, vil Klopp ha mange strenger å spille på. Det blir spennende å se hvordan Klopp komponerer dette.

Flatin synes Keita har kommet best i gang, men synes det er alt for tidlig i sesongoppkjøringen til å konkludere med noe bastant.

– De kampene som har vært, har vært relativt kjedelig med lite som har skjedd mot svak motstand. Her har nok Keita vist mest, men Fabinho er jo mer en type som fokuserer på å være et skjold på midtbanen. Keita var veldig bra den første omgangen han spilte, men det er ikke noe å legge vekt på ennå. Som Klopp antydet etter den første kampen, så er nok Keita mer vant til å spille slik manageren ønsker etter å ha spilt i tyske Leipzig, framfor hva Fabinho er fra Monaco. Oppsummeringen blir at Keita har kommet litt bedre i gang enn Fabinho, men det er jo ikke så unaturlig.

– Har en mer fyldig tropp

I tillegg til nysigneringene har klubben fått Adam Lallana og Nathaniel Clyne fra skader, samt spillere som Daniel Sturridge og Divock Origi fra utlån.

– Etter de første kampene sitter jeg med en følelse av at vi synes å få en mer fyldig tropp. Ikke bare på grunn av transfers, men for eksempel Lallana ser ut som har kommet godt i gang, det samme med Clyne. I tillegg synes jeg Sturridge har vært en av de bedre i pre-season og virker bedre fysisk enn på lenge. Så må vi understreke at det har vært dårlig motstand, men foreløpig virker det som man kan spørre seg om vi fortsatt har noe å hente hos Sturridge.

– Ellers føler jeg at Origi ikke har sett interessert ut en gang. Det som blir spennede blir når vi møter sterkere motstand snart, og da vil vi se tydeligere hva Klopp tenker. Inntil videre er det vanskelig å komme med bastante meninger, men man kan komme med visse antydninger. Det ser iallefall ut som om spesielt spillere som Sturridge og Lallana har brukt sommeren bra.

Det har vært knyttet stor spenning hvorvidt noen av de yngre spillerne skulle ta det neste steget denne sommeren, men inntil videre har ikke kopite-redaktøren latt seg imponere i stor grad.

IMPONERER:
IMPONERER:  17 år gamle Curtis Jones har fått prøve seg i treningskampene denne sommeren.

– Blant de unge er det ingen som har tatt sjansen noe særlig, men det er fortsatt tidlig. Jeg regner med Klopp kommer til å ta med noen til USA, og jeg er spent på hvem det blir.

– Selv har jeg sansen for Curtis Jones. I en alder av 17 år ser det ikke ut som han ikke hører hjemme der med førstelaget. Kanskje også Rafael Camacho. Når det gjelder Dominic Solanke, Ben Woodburn og de guttene der har de ikke gjort noe som tilsier at de skal ta noen skritt med det første. Der kan det fort bli noen utlån tenker jeg. Dersom vi er heldige med skader, vil det bli trangt om plassen slik det skal være, men da blir det fort vanskelig for de unge å komme inn på laget.

Han påpeker at selv om ingen unggutter har stått fram, er det fortsatt tidlig og ingenting dramatikk i det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]