Skadefritt verdensmesterskap

Liverpool-spillerne kom godt ut av VM skademessig.

17. jul 2018 kl 12.10 Johannes Steen

Ikke for sjelden skjer det at klubben får tilbake viktige spillere fra landslagsopphold med skader.

Med flere røde nøkkelspillere med til Russland for å representere sitt hjemland, var nok Klopp og mange supportere bekymret for hva som kunne oppstå av skader under verdensmesterskapet. Fasiten ser ut til å være positiv lesning.

Både Dejan Lovren og Jordan Henderson, som begge fikk tøff belastning gjennom å spille seg til henholdsvis finale og bronsefinale, hadde på veien kjenninger med vonde bein. Jordan Henderson sto over bronsefinalen, men det skal ha skyldtes kramper og utslitte bein fremfor noe mer alvorlig.

Dejan Lovren slet med en uspesifisert skade i forkant av England-kampen, men sto aldri over noen kamper gjennom turneringen.

Den som flest røde kanskje var mest bekymret for var Mohamed Salah, som kom rett fra skadeopphold og inn på Egypt-laget. Det ble imidlertid bare to kamper for Salah, da han sto over den første kampen og laget røk i gruppespillet. Egypteren er etter alt å dømme i god stand og vil bli med troppen til USA 20. juli.

Få skader i troppen

De eneste langtidsskadde spillerne i troppen per i dag er Alex Oxlade-Chamberlain og Rhian Brewster. Chambo pådro seg en stygg kneskade i semifinalen mot Roma i Champions League, og må antakeligvis belage seg på å sitte på sidelinjen fram til november.

Brewster, som nylig signerte sin første proffkontrakt, har vært ute helt siden januar, men forventes å endelig få spille fotball igjen i slutten av august.

Ellers måtte Georgino Wijnaldum stå over kampen mot Bury på grunn av det som skal være en mindre skade, mens Danny Ings sto over kampen mot Tranmere med det som skal være gnagsår. Den bortlinkede engelskmannen ble heller ikke involvert mot Bury, men er i trening.

Åpner uten nøkkelspillere likevel

De fire spillerne som nådde semifinalen i VM vil ikke være tilbake på Melwood før 5. august, en uke før sesongåpningen mot West Ham. Disse spillerne vil følgelig ikke rekke sesongåpningen, skal man tro Liverpool Echo.

Dette vil gjelde spillerne Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Simon Mignolet og sølvvinner Dejan Lovren.

Ellers vil VM-spillerne Sadio Mané, Marko Grujic, Xherdan Shaqiri bli med troppen til USA, i tillegg til nevnte Salah. Roberto Firmino kom noe lengre i turneringen, og vil slutte seg til troppen under en treningsleir i Frankrike senere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]