Spillerne som kan forsvinne

Liverpool er sannsynligvis ferdig med å kjøpe. Men med salget av Danny Ward starter opprydningen i troppen.

20. jul 2018 kl 22.50 Arve Vassbotten

Fredag kveld ble Danny Ward solgt til Leicester for 12,5 millioner pund i tillegg til at Liverpool får 20 prosent ved et eventuelt videresalg av keeperen.

Med Alisson Becker inn var det ingen overraskelse at klubben måtte kvitte seg med keepere, og Ward blir neppe den siste. Sannsynligvis vil også Loris Karius eller Simon Mignolet forsvinne, og mest sannsynlig belgieren. U23-keeper Kamil Grabara vil da muligens bli nye tredjekeeper.

I forsvaret

Liverpool Echo har laget en liste over andre spillere som står utsatt til. Både Ragnar Klavan og Alberto Morenohar ett år igjen av sine kontrakter nå. Og dermed kan det komme interesse fra kjøpelystne klubber.

Connor Randall har også ett år igjen av kontrakten. 22-åringen var på utlån i Hearts sist sesong, og vil nok igjen være aktuell for utlån eller salg.

På midtbanen

Med de nye signeringene Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri er konkurransen på midtbanen en helt annen enn sist sesong nå. Men det er lite sannsynlig at verken Jordan Henderson, Adam Lallana, Gini Wijnadlum eller James Milner skulle forsvinne.

Men flere spillere bak disse kan havne på utlån blant annet Sheyi Ojo, Ryan Kent, Pedro Chirivella, Allan og Marko Grujic. Sistnevnte kobles både til et nytt lån i Cardiff og til Lazio.

Lazar Markovic har på sin side bare et år igjen av kontrakt, og for fjerde sommer på rad vil nok Liverpool prøve å låne han ut eller selge ham. Galatasaray og Anderlecht er blant klubbene som vurderer serberen.

I angrepet

Hva som kan skje i angrep er også et åpent spørsmål. Bak Liverpools supertrio kjemper Daniel Sturridge, Divock Origi og Danny Ings en hard kamp om å få spilletid. Alle vil nok være til salg for rett pris. Sturridge er nå inne i sitt siste år av kontrakten, men han har sagt at han ønsker å bli for å kjempe om en plass på laget.

Bak disse igjen jakter unggutter som Dominic Solanke, Ben Woodburn, Taiwo Awoniyi og Rhian Brewster. Awoniyi blir helt sikkert lånt ut fordi han ikke har arbeidstillatelse i England ennå, men også noen av de andre kan bli lånt ut. Brewster på sin side er ikke spilleklar igjen før ved juletider på grunn av sin skade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]