Tilskuer-rekord i Michigan

Aldri tidligere har over 100.000 mennesker sett Liverpool spille kamp.

29. jul 2018 kl 15.57 Torbjørn Flatin

For fem år siden var det over 95.000 tilskuere som så Liverpool spille mot Melbourne Victory i Australia, som oppkjøring til sesongen. Et utrolig tall, og som rett og slett er vanskelig å slå bare av den grunn av at det er få idrettsarenaer i verden av denne størrelse.

Muligheten kom på Michigan Stadium, hvor kapasiteten skal være på 107 601 mennesker. Til tross for dyre billetter greide Liverpool og Manchester United på lørdag kveld norsk tid å samle 101.254 mennesker.

Det er altså første gang et sekssifret antall tilskuere har overvært en kamp med Liverpool.

Borte-rekorden i ligaen ble for øvrig satt forrige sesong, 80.827 tilskuere møtte opp på Wembley og som da var fungerende hjemmearena for Tottenham.

Med forbehold er det høyeste tilskuertallet for en offisiell kamp i Europa bortemøtet med Barcelona i UEFA-Cupen i 2001, da Liverpool på veien til finalen spilte foran 90.832 tilskuere. I kampen mot Dinamo Tbilisi i 1979, ble tilskuertallet satt til 90.000.

NB Vi har blitt "gjort oppmerksomme på" at tidligere cupfinaler på Wembley, hvor Liverpool som kjent var involvert en rekke ganger, hadde tilskuertall på 100.000 eller nesten det. Kampen i Michigan skal uansett være ny rekord.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]